Bakkerud vant i Nederland

a_bakkerud_ned.jpgAndreas Bakkerud suste denne helgen inn til en ny seier under EM-runden i Rallycross i Valkenswaard. Han leder nå EM sammendraget med 25 poeng, og tok ett langt steg mot målet om som er å ta gullet i år.I finalen ble det litt dramatikk fra bergenseren, men unggutten tenke på forbildet Ole Einar Bjørndalen, og kjørte i fra alle sammen.

– De andre har det akkurat like ille som meg, og kanskje enda litt verre. Jeg står jo i hvertfall i beste startspor, så dette går nok bra, tenkte unge Bakkerud da han sto på startplaten for omstart av A-finalen.

Andreas hadde en kanonstart og ledet stort da det første finaleforsøket ble rødflagget og stoppet Dermed måtte alle bilene tilbake for en ny start.

– Blodet, adrenalin og pulsen bare bruste og dunket i det vi ble stilt opp for en ny start. Samtidig visste jeg at jeg igjen måtte få til en knallstart om jeg skulle klare å vinne. Så jeg tenkte på hva Bjørndalen har sagt for å forsøke å finne riktig fokus. Jeg slapp ned skuldrene, åpnet døra å slapp inn litt friskluft og bestemte meg for at dette skulle jeg klare igjen. Den unge Bergenseren innfridde igjen, og viste alle konkurrentene baklysene fra første meter.

Den mentale treningen er noe av det Bakkerud har jobbet mest med i 2011 sesongen.
– I slike situasjoner er det det sterkest hodet som vinner. Jeg har hatt mange titalls timer sammen med min mentale trener John Krognes i år, og i helgen føler jeg at jeg virkelig har fått igjen for alt det arbeidet.
Ekte bergensføre
Forholdene var tøffe under helgens EM runde, og store nedbørsmengder gjorde kjøringen svært krevende. Tidstreningen min ble ødelagt på grunn av regn, mens konkurrentene kjørte på tørt fikk jeg striregn da det var min tur, dermed måtte jeg starte og fokusere riktig fra første meter i de innledende rundene. Regn gjør også at bilene blir mye mer jevne, og førerne må virkelig kjøre med innsiden av hodet, derfor var det veldig godt med en så bra helg som dette.

Bergenseren med kallenavnet Baby Blue vant begge de to første innledende rundene og var dermed klar til beste startspor i A-finalen søndag. – En helg der vi lykkes med det meste vi gjør. Vi klarer og holde fokuset unna de dårlige forholdene, og jobber mot det å ta startene slik at vi kan ligge i tet for og ikke bli hindret av dårlig sikt.

Jeg er stolt av teamet og meg selv. Det var nok mitt aller beste løp på veldig lenge, så denne seieren smakte ubeskrivelig godt, forteller Bakkerud.
Holten nummer åtte

Daniel Holten kjørte inn til en åttende plass i Super1600-klassen med sin Citroën Saxo under EM-runden i Nederland.

Det begynte svært bra for Holten under treningene på Valkenswaard, da han kjørte inn til en tredje og fjerde tid. På tidskjøringen var han uheldig.
-Etter at de foran meg hadde fått kjørt på tørt, begynte det å regne da jeg skulle ut, og det gikk ikke like fort, forklarer Daniel Holten om årsaken til at de ble en 21. tid her. I første omgang var han likevel tilbake og satte en sjettetid.
Etter at det hadde regnet hele natt til søndag var Daniel utpå igjen, og fikk registrert ei fjerde tid på oppvarmingen. I omgangen etterpå ble han litt for ivrig.
-Gikk for hardt inn i en sving, fikk det ene hjulet ut i sandfella og ble stående.
Etter en niende tid i siste omgang var han klar for fjerdesporet i B-finalen.
-Greide å kjøre meg opp en plass, og er fornøyd med det, sier Daniel, som er sånn mellomfornøyd med de to siste rundene.

-Når jeg er så nærme burde jeg vært i en A-finale, men bilen har fungert og jeg har fått vist at når jeg kan jeg hevde meg i toppen om alt klaffer.

Neste EM runde går i Østerrike om tre uker.

– Jeg tenker ikke så mye på sammenlagtlista enda, men helgens seier gjorde i hvertfall at jeg har en finger bortpå medaljen. Samtidig er det tre tøffe løp igjen, så jeg går for tre seiere til jeg, avslutter Andreas Bakkerud lattermildt.

Resultater Super1600
1. Andreas Bakkerud (N)
2. Jussi-Petteri Leppihalme (FIN)
3. Ulrik Linnemann (DK)
8. Daniel Holten (N)

Sammenlagt etter 7 runder
1. Andreas Bakkerud (N) 111
2. Ulrik Linnemann (DK) 86
3. Johan Larsson (S) 61
4. David Johansson (S) 59
5. Clemens Meyer (D), 58
10. Daniel Holten (N) 44