Denne uken har alle kunnet følge Andreas Bakkerud og Miriam Walfridssons forberedelser før og under Sigdals rally i Bakkeruds nye YouTube kanal #BakkerudLIFE. I to fyldige episoder har vi fått være med på forberedelser, testkjøring, notelæring og hjulskift og mer til! Den tredje episoden fra selve rallyet ble imidlertid kraftig amputert – da bilen fikk tekniske problemer allerede på SS1, og på SS2 var det stopp midtveis. Nå er de to imidlertid tilbake i rallybilen, og denne helgen kjører de Numedalsrally!

#BakkerudLIFE videoer fra Sigdalsrally 2017
Video 1 – Test dag 1: https://www.youtube.com/watch?v=XzL3iaodAGY
Video 2 – Test dag 2: https://www.youtube.com/watch?v=hnYYD0DYp30&t=3s
Video 3 – Rallydag:    https://www.youtube.com/watch?v=3NUTXMVFGE4

– Det var en elektrisk feil på bensinpumpa. En filleting, men slik er motorsport.
Allerede mens jeg sto inne på skogen begynte jeg å ringe for å høre om vi kunne kjøre Numedals rally. Jeg liker absolutt ikke å avslutte ting uten å ha fått prøvd skikkelig, og jeg følte faktisk vi kom veldig bra i gang med rallykjøringen, forteller Andreas Bakkerud.

Anders Grøndal, og hans team Grøndal Bilbutikken som eier Fiesta R2Tn som Bakkerud kjørte hadde i utgangspunktet leid ut bilen, men etter iherdig jobbing fikk de til en løsning som gjorde at Bakkerud allikevel kunne få kjøre bilen i Numedal!

– Jeg er veldig takknemlig, og Anders har vært kjempe ryddig i denne prosessen.
Tekniske feil skjer i motorsport hele tiden – og jeg er trygg på at bilen holder helt til mål i Numedal, forteller Bakkerud som tross et kort rally i Sigdal, allikevel kjørte over 20 mil med testing i dagene før og fikk mye verdifull trening før årets rallycross sesong.

– Jeg kjente jo da jeg sto på start i Sigdalsrally at jeg ville være med å vinne, men lærte også hvor utrolig viktig kartleseren er i rally. Samarbeidet med Miriam fungerte veldig godt fra første meter. Det var også definitivt en av grunnene til at vi måtte tilbake for å prøve igjen, ler Bakkerud og forteller litt om målsetningen for helgen:

– Jeg hadde 15 Supportere med meg til Sigdalsrally, men de sto på SS2 og fikk aldri se meg. Denne helgen er de nærmere 50 stk som har tatt turen over fjellet fra Bergen, og har bygd egen camp inne på Smådøla Motorsenter. Så målet må være å passere dem to ganger – da er vi ganske nærme å ha fullført perfekt, avslutter Bakkerud.

Følg Andreas Bakkeruds hverdag med ukentlige oppdateringer i #BakkerudLIFE og husk og Subscribe for å få siste oppdateringer!