Bakkerud holder unna

bakkerud_por.jpgAndreas Bakkerud kjørte inn til en  andreplass under årets tredje EM runde i rallycross i franske Essay. Alle hans nærmeste konkurrenter i sammendraget feilet, og Bakkerud leder nå sammendraget med suverene 25 poeng.

– Neste løp er hjemme i Norge 25 og 26. Juni. Jeg gleder jeg meg utrolig mye til å komme dit som suveren leder i EM sammendraget, sier Bakkerud.

At en andreplass er en seier høres kanskje merkelig ut, men for Bakkerud var det slik denne helgen. Målet var å benytte helgen godt for å sikre viktige EM poeng i sammendraget. Det lykkes den unge Bergenseren med til det fulle.
Nærmeste konkurrent i sammendraget så langt i år kom på en 11. Plass, og dermed har Bakkerud ett solid forsprang på resten etter og ha kapret 17 viktige poeng denne helgen. – Det er ett stort steg mot mitt eneste mål i år som er å sikre EM gull i Super1600 klassen, sier Andreas.

Helgens løp hadde rekordstor deltagelse, hele 42 biler stilte til start. Raskest av dem alle var hjemmefører Steven Boassard. – Jeg møtte min overmann i Steven. Han var overlegent raskest hele helgen, og fortjente seieren, men litt surt var det jo at jeg ikke skulle klare å være den første til å slå han på 12 løp. Helgens løp viser jo at selv om vi har vært suverene så langt i år, er det fortsatt noen som kjører fra oss. Det betyr bare at jeg må pushe mer, og jobbe enda hardere for å bli bedre, sier Bakkerud med ett smil.

Bakkerud trekker også fram måten hans eget team SET Promotion jobber på:
– Jeg har nå kjørt 5 løp med SET Promotion i EM, og med to andreplasser, og tre seiere må det kalles en suksess. De er profesjonelle til ytterst i fingerspissene, og når jeg setter meg i bilen vet jeg at absolutt alt er i orden og fungerer perfekt.

Årets 4. og neste EM runde går på hjemmebane i Norge, men Bakkerud har så langt ikke engang vært på Lånkebanen i Stjørdal. – Vi skal dit og forberede oss om noen uker. Jeg ønsker og gi alt for hjemmepublikummet! En EM seier i Norge ville smakt ekstra godt! Håper også jeg klarer og samle med meg så mange som mulig lyseblå tilhengere dit, så skal vi vise alle hvordan vi lager litt skikkelig show, avslutter en fornøyd unggutt med ett smil.