Banedagsreglementet er publisert

267536_10150304385754874_7284796_nDet blir mer og mer populært å kjøre vanlig registrert bil på bane. Hva skjer hvis noen skader seg? Vi hører ofte at det er veitrafikkloven som gjelder. Gjør den det? Gjelder forsikringen din? Da kan man i så fall ikke overskride fartsgrensen som gjelder på tilstøtende vei inn til banen.

Eventseksjonen har i lengre tid utarbeidet et reglement som gjør at man endelig kan kjøre på bane under trygge og forsikrede omgivelser. Reglementet er utarbeidet og testet i samarbeid med store arrangører av denne type kjøring. Arrangører som har og vil benytte seg av dette reglementet per i dag, er blant annet Gatebil, Klubb Alfa Romeo, Audi VW Club, Opel Klubb, BMW klubben, Ford Klubb og Street Car Event.
Disse kommersielle aktørene har gjort et samarbeid med en klubb tilknyttet Norges Bilsportforbund. Det kan være NAF, KNA, NMK, MA og Amcar.

Tenker man sikkerhet, løser man inn en engangslisens på kr. 200,- som lisensierer bilen din og deg selv. Skal man ha med passasjer, må denne være over 150 cm. Lisens på passasjer koster per nå kr. 75,-. Arrangør- og føreransvarsforsikringen er i prinsippet en parallell til bilansvarsforsikringen som er obligatorisk for registrerte biler. Men dette er ikke en kaskoforsikring som dekker skader på bilen.

Vi oppfordrer alle som skal kjøre på bane til å tenke på egen og andres sikkerhet! Sjekk med din arrangør om kjøringen er godkjent og i samarbeid med en klubb tilknyttet NBF.

Link til reglementene

Skulle det være noen spørsmål, kan de rettes til event@bilsport.no eller helen.thorgersen@bilsport.no

Oslo 15. april 2016

Eventseksjonen