Baneracing på Rudskogen

rudskogen_aug08.jpgDet ble kjørt både NM- og NC-runder i baneracing på Rudskogen i helgen.

Etter NM-runde sju og åtte på Rudskogen leder Daniel Bjørk Nordgård (19) NM i klassen Seven Racing. Etter en andre og en femte plass i finalene, holdt det til å ta igjen ett forsprang på 21 poeng på Andre Falkenhaug og å gå opp i ledelse. Falkenhaug måtte bryte begge løpene med henholdsvis clutch-havari og motorproblemer. Han deler nå andreplassen i mesterskapet med Knut Harald Henriksen. Daniel Bjørk Nordgård leder også Norgescupen for Junior.

Nils-Henrik Henningstad vant det første, mens Ådne Halstensrud vant det andre løpet i Seven Racing.

I klassen Standard Production er Marius Erlandsen fra Mo i Rana på god vei til å sikre seg NM-tittelen.

Marius seierstokt på Rudskogen begynte allerede under tidkvalifiseringen, der han var klart best. Og under det første løpet stakk han lett i tet og ble der gjennom hele løpet.

I det andre løpet snur man rekkefølgen på de seks beste fra det første løpet, og dermed startet Marius fra det sjette sporet. Han satte inn angrepet på konkurrentene fra første meter og etter fire runder lå han på 2. plass, bak teamkompis i RM Motorsport, Herman Tank Nielsen. Han vant klassen i fjor og har overtatt bilen til Olav Opås, som nå kun satser på Formel Basic.

Herman prøvde å holde stand mot Marius, men måtte slippe han forbi. Når Marius først var i tet, økte han forspranget inn til mål.

Det er fortsatt Stian Dyvå Ormholt som leder klassen, og han kjørte inn til andre- og tredjeplass på Rudskogen. Skulle Marius klare to seire på Våler vinner han mesterskapet med to poeng, selv om Stian tar to andreplasser.

Resultater fra Rudskogen finnes HER