Bare nesten igjen for Bakkerud

a_bakkerud_15_BEL
– Denne helgen kjennes det ut som veien mellom himmel og helvete er kort – og jeg kjenner på frustrasjonen over å ikke klare å omsette prestasjonene og de gode rundetidene til en pallplass, sier Andreas Bakkerud som også denne helgen endte på femteplass i den tredje VM-runden som ble kjørt i Belgiske Mettet.

– Målsetningen i år er å komme til finaler, og være med å kjempe i toppen.
Sånn sett er jeg veldig fornøyd med helgen. Allikevel føles det som vi ikke får betalt for den jobben vi legger ned og prestasjonene vi viser, og det kjennes litt frustrerende, sier Bakkerud og prøver å forklare hvorfor:
– Vi er en litt ond sirkel, hvor mye skyldes uflaks og små marginer.
Her i Belgia er startposisjon avgjørende, og når du havner på utsiden som jeg gjorde i flere av heatene hjelper det ikke at startene er gode, og rundetidene bra, det er rett og slett for tøft og komme seg fri i starten og i front. Dermed blir det kjemping igjennom feltet, og så små som marginene er på dagens nivå holder ikke tidene i heatene til å være helt i toppen.
Det skjedde også i finalen, hvor han igjen startet på yttersiden i fjerde spor.
– Det blir tett og jeg blir klemt mellom to biler og får en punktering, og dermed var det sluttkjørt. Utrolig surt, for jeg føler vi kunne vært med å fightet om en pallplass i dag, sier Bakkerud. Han tok i helgen 19 nye mesterskaps poeng, og ligger fortsatt nå som nummer fire i mesterskapet.

Neste utfordring kommer allerede på Lydden Hill i England førstkommende helg:
– Det er fortsatt 10 løp igjen, og det kan skje utrolig mye. Lydden Hill er en av mine favorittbaner, og jeg vant også løpet der i fjor. Det gir en god følelse, og forhåpentligvis skal vi steppe ut av den onde sirkelen og omsette prestasjonene til en pallplass, avslutter Bakkerud med et smil.