Bare Sander Engsvik forsvarte seieren i NM Rallycross

NM i Rallycross fortsatte på Grenland Motorsenter bare en uke etter åpningsløpet på Gardermoen. Og med unntak av klasse 3, biler inntil 2400 ccm, ble det nye vinnere i alle klasser. For Sander Engsvik fra NMK Trøgstad fortsatte der han slapp på Gardermoen og vant på Grenland også etter å ha kvalifisert seg som nummer 2 til finalen. Han vant foran Jørgen Syversen, NMK Aremark og Andreas Aarhaug, NMK Støren. Syversen leder NM med 3 poeng på Engsvik, da Engsvik pga straff ble trukket 3 poeng i henhold til reglement.

Espen Isaksætre fra KNA Solør ble nærmest slått på målstreken på Gardermoen i klassen for biler med 1600 ccm, men på Grenland var han suveren fra start til mål. Han vant foran Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland og Sebastian Høidalen, Grenland Motorsport. Det er nå veldig jevnt mellom Isaksætre og Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i kampen om gullet.

I klassen for 2000 ccm biler var Konsmo-gutten Sivert Svardal litt misfornøyd med 6. plassen på Gardermoen og ville ha et bedre resultat på Grenland. Han var nok en gang best etter innledende og denne gangen holdt hele veien gjennom finalen også. Han vant foran vinneren fra Gardermoen, Emil Sivesind, NMK Krabyskogen. Nummer 3 denne gangen ble Mathias Kveven Hamre fra arrangørklubben. Svardal leder NM to poeng foran Sivesind før den avsluttende runden på Momarken.

Harstad-væringen Jonas Dalseth Jacobsen vant klassen for biler over 2400 ccm som han ville på Grenland. Det var Bjørn-Terje Heggeli fra NMK Alta som ble nummer 2 og veteranen Terje Morstad fra NMK Gardermoen nummer 3. Vinneren fra Gardermoen, Kim Åvar Meland, var uheldig tidlig i løpet og klarte ikke å kvalifisere seg til finalen. Jacobsen har skaffet seg en betryggende ledelse i kampen om NM-gullet, men det er jevnt mellom flere førere når det gjelder sølv og bronse.

De er ikke mange som deltar i Supercar, men de bytter iallfall på å vinne. Denne gangen var det NMK Grenlands David Nordgård som var suveren fra start til slutt på hjemmebane. Han vant foran Kjetil Larsen, Froland Motorsport og Stein Egil Jenssen fra NMK Tønsberg. Kjetil Larsen leder fortsatt NM og Nordgård må prestere like bra på Momarken som på Grenland for å gi Larsen kamp om gullet.

I Norgescupen for Rallycross junior var Roar Presthus fra NMK Orkla dagens mest fornøyde. På Gardermoen fikk han problemer med bilen og fikk aldri kjørt den C-finalen han var kvalifisert til. På Grenland var han direkte kvalifisert til A-finale og kunne gjøre først over målstreken foran Kristoffer Kalfoss (KNA Solør Motorsport) som hadde en hard fight helt til målstreken med Sindre Haug (NMK Drammen). Det er nå Andrine Rafoss fra NMK Konsmo som leder Norgescupen, men her er det åpent mellom mange førere i kampen om alle medaljene.

Det ligger an til en meget spennende NM-runde på Momarken 3.-4. oktober. Løpet er det siste i NM-serien i 2020 og medaljene skal deles ut.