En bedre helg for Frydenhaug

h_frydenhaug_16_09
Forrige helg var det endelig tid for et DTC/NTCC løp på norsk jord, nemlig under Rudskogen Gatebilfestival.

Her var det duket for mye kjøring da DTC/NTCC  fikk kjøre treninger sammen med gatebil extreme og mye oppsett skulle testes.

Men vi var ikke helt ferdig med uflaksen enda, for mellom to treninspass fikk mekanikerene se at stikkakslingen hadde vridd seg og måtte byttes. Så litt hell i uhell at dette ble oppdaget i teltet og ikke ute på banen hvor det kunne blitt en lengre skrujobb. Til neste trening skulle vi teste en masse, men kom kun en runde før mellomakslingen knakk. Ikke store jobben med å skifte denne, men vi mistet masse verdifull tid før kvalifiseringen som resulterte i at vi ikke helt fant farten og kom på p16.

I første finale fikk Heidi ingen god start, men hang godt på med de andre og kunne avansere litt oppver. Men med mer og mer understyring underveis mistet hun feltet og hang ikke helt med og kom i mål på p11.

Til finale to prøvde teamet og gjøre om litt på oppsettet igjen for å ikke få så mye understyring. Heidi startet p11 og fikk denne gangen en god start. Bilen fungerte litt bedre denne gangen og Heidi kunne henge på med noen av de andre, men med kun to runder igjen røk bremsepumpen og bremsene forsvant. Heidi fikk reddet bilen inn i en sving ved å gire nedover som en brems og kunne «trille» i mål til en p14.

Etter finale to blir alle biler og team stående i pit og skru frem til de skal kjøre neste finale igjen kort tid. Teamet gjorde en kjempe jobb og tre sekunder før pit stengte kunne Heidi kjøre ut på banen til finale tre. Men noe feil i startlistenene gjorde at Heidi måtte starte på p17 når hun egentlig skulle stått på p14. Dette var litt surt, men fikk ikke gjort noe med det der og da siden vi var opptatt med å skru ferdig inne i pit. Men hun fikk en god start og kom forbi flere i starten, men igjen ble det fort understyring på bilen og hun klarte ikke helt å henge med de andre foran som hun vanligvis pleier og kom i mål på p12.

Så alt i alt var helgen god i og med at det ble tre fullførte finaler med greie plasseringer. Men teamet sliter veldig med oppsettet på bilen etter at de har blitt gjort et rammebytte. Men dette skal jobbes med slik at vi er oppe der vi hører til og kanskje enda høyere