Ben Sulayem ny FIA-president

Mohammed Ben Sulayem er valgt til ny president for Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) i FIAs generalforsamling i Paris i dag.

 

Ben Sulayem og hans team fikk 61,62 % av stemmene fra FIAs medlemsklubber. Den andre kandidaten, Storbritannias Graham Stoker fikk 36,62 %, mens 1,76 % stemte blankt. Mohammed Ben Sulayem etterfølger franske Jean Todt, som har vært president siden 2009 og har sittet i maksimale tre valgperioder.

 

Mohammed Ben Sulayem (60) er fra De forente arabiske emirater. Han er president for Emirates Motorsports Organization (EMSO) siden 2005, var FIA World Motor Sport Councils visepresident for Midtøsten. Tidligere rallyfører, han var 14 ganger FIA Middle East Rally Champion, og vant 61 internasjonale rallies fra 1983 til 2002. Han har drevet sin kampanje under banneret «FIA for Members», og forpliktet seg til å doble motorsportdeltakelsen over hele verden, styrke mangfold og inkludering og være en ledende opinionsdanner for bærekraftig mobilitet.

 

Ben Sulayem ble valgt for en fireårsperiode, og på istt team har han Carmelo Sanz de Barros som president for senatet, Robert Reid som deputy president for sport og Tim Shearman som deputy for mobilitet.

I tillegg kan vi i Norden juble over at generalsekretær i den svenske bilsportforbundet, Anna Nordkvist, ble valgt til medlem av FIA World Motorsport Council. Det er FIAs styre for sport. Danske Tom Kristensen, kjent som vinner av LeMans hele ni ganger, ble også valgt inn i WMSC.

 

Mohammed Ben Sulayem sa etter valget:
«Jeg er veldig beæret over å ha blitt valgt til FIA-president. Jeg takker alle medlemsklubbene for deres respekt og tillit. Jeg gratulerer Graham for hans kampanje og hans engasjement i forbundet. Jeg ønsker å uttrykke min uendelige takknemlighet i navnet til FIA og dets medlemmer til Jean Todt for alt som har blitt oppnådd de siste 12 årene. Jeg er forpliktet til å fortsette det viktige arbeidet og få motorsport og mobilitet til å ta ytterligere skritt fremover.»

 

Jean Todt, tidligere FIA-president, sa: «Et kapittel har nådd slutten. Vi kan i fellesskap være fornøyde med våre prestasjoner innen motorsport og trygg og bærekraftig mobilitet de siste 12 årene. Jeg vil hjertelig takke teamet mitt, vår administrasjon og alle våre medlemsklubber for deres urokkelige engasjement, entusiasme og motstandskraft. Jeg gratulerer Mohammed med valget som FIA-president og ønsker ham, teamet hans og forbundet lykke til i årene som kommer.»

 

Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) er det styrende organet for verdens motorsport og føderasjonen av verdens ledende mobilitetsorganisasjoner. FIA ble grunnlagt i 1904, med hovedkontor i Paris og Genève, og er en ideell organisasjon. Den samler 245 medlemsorganisasjoner fra 146 land på fem kontinenter. Medlemsklubbene representerer over 80 millioner trafikanter og deres familier.