Benjamin Eriksen vant Bilcross Jr. Challenge

benjamin_eriksen_1_500.jpgEn fullrigget bilcrossbil var den gjeve premien Benjamin Eriksen fra Brumunddal kunne innkassere da han på mandag ble kåret til Norges største bilcross-talent. Ikke rart 16-åringene hadde tårer i øynene da han avduket premien.

-Dette er bare helt uvirkelig. Jeg er helt satt ut og veldig overrasket. Dette hadde jeg aldri trodd, sa Benjamin da juryformannen for talentkonkurransen Bilcross Jr. Challenge, Henning Isdal, utropte han som vinner etter en lang og hard dag på Vinjarmoen motorbane på Dokka. Det er fjerde året Norges Bilsportforbund arrangerer talentkonkurransen blant bilcross-juniorer.

-Vi hadde åtte meget gode utøvere i år, men juryen var helt enstemmig i sin avgjørelse, sier Isdal. Før dommen falt hadde de åtte deltagerne vært gjennom kjøring med bilcrossbiler med både forhjulsdrift og bakhjulsdrift. De hadde kjørt crosskart. Vært gjennom en hard fysisk test bestående av løping med og uten bæring av dekk, og blitt intervjuet av juryen.
Det var ikke fritt for at det var noen lett nervøse bilcrossungdommer som var i aksjon på Dokka. Alle la en ned en imponerende innsats i konkurransen, og det var ingen enkel jobb for juryen å komme frem til en vinner. Men ut fra en helhetsvurdering var det altså Benjamin Eriksen fra NMK Ringsaker som stakk av med seieren.

-Jeg var stort sett fornøyd med min egen innsats etter konkurransene. Men den fysiske testen synes jeg var beinhard. Uansett om jeg hadde vunnet eller ikke så var det utrolig morsomt og lærerikt å være med på dette. Spesielt å kjøre crosskart var en artig erfaring, sa Benjamin Eriksen da han kunne ta premien, en Opel Kadett bilcrossbil i nærmere øyesyn. Med den skal han kjøre årets landsfinale i bilcross for juniorer i Valdres 30. juli.
-Det kan nok absolutt bli en vinnerbil, konkluderte Benjamin. Det samme mener Geir Vidar Bruttrud fra Dokka som har bygget opp premiebilen, som har en Volvo B23-motor under panseret.

Den noe spesielle fysiske testen ble vunnet av Henrik Weggersen (15) fra NMK Hønefoss, og han fikk en egen premie for innsatsen.

Gjennom talentkonkurransen Bilcross Jr. Challenge, som i år ble arrangert for fjerde gang, ønsker Norges Bilsportforbund å finne frem til landets største bilcross-talent i aldersgruppen 16-18 år, og gi vinneren en profesjonell oppfølging. Det var i år 37 kandidater som meldte seg på, og juryen plukket ut åtte av disse til finaledagen på Vinjarmoen på Dokka.

alle_deltagere_2011_500.jpg

De som deltok i finalen var:
Benjamin Eriksen, 16 år, NMK Ringsaker, Brumunddal
Aina Øgland, 18 år, NMK Konsmo, Gjesdal
Gudbrand Grini, 17 år, NMK Hønefoss, Gran
Petter Leirhol, 16 år, NMK Valdres, Vestre Slidre
Ole Kr. Aamodt, 18 år, NMK Ringsaker, Brumunddal
Thomas Hårberg, 16 år, NMK Verdal/Levanger, Verdal
Henrik Weggersen, 15 år, NMK Hønefoss, Hønefoss
Martin Svenstad, 16 år, NMK Hønefoss, Hønefoss

Juryen bestod av
Henning Isdal, TV-media og initiativtaker
Holm Jacob Matheson, leder av NBFs Talentutvikling
Herbjørn Haug, rallycrossfører
Jørn Grinden, bilcrossfører
Tommy Eng, bilcrossfører

Tidligere vinnere:
2008: Morten Rønning, NMK Namdal
2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland
2010: Petter von Zernichow Olsen, NMK Konsmo
2011: Benjamin Eriksen, NMK Ringsaker

Se bilder fra Bilcross Jr. Challenge 2011 her