Bieltvedt avslutter i Estland

bieltvedt_eilertsne.jpgKommende helg avslutter årets Norgesmestere Sveinung Bieltvedt og Roger Eilertsen sesongen i Saaremaa Rally i Estland.

Løpet er det siste i det estiske mesterskapet og samtidig finalen i FIA NEZ Rally Championship. Duoen ser fram til en opplevelsesrik avslutning på sesongen og ikke minst en spennende cup-finale. Før start fredag kveld stiller de nemlig med
ett poengs ledelse på en lokal vinnerkandidat.

– Det er flere gode grunner til at vi lot oss lokke til Estland, forteller Sveinung. Saaremaa Rally er et meget velrenommert arrangement som byr på prima løpsforhold og utfordrende konkurranse fra mange lokale førere. Vi har også fått erfare at arrangøren svært gjerne vil ha to ferske norgesmestre på deltakerlista, men det mest avgjørende har vært at vi ønsker å prestere vårt aller beste for å sikre en seier i cupen.

Det tradisjonsrike rallyet blir i år det 43. i rekken og tidligere resultatlister viser at det har vært godt besøkt fra utlandet. Også norske førere har tidligere vist muskler, blant annet har Thomas Schie vunnet løpet to ganger og Andreas Mikkelsen èn gang.

NEZ Rally Championship er åpen for deltakere fra de nordiske landene, samt Russland og Baltikum. I alt åtte løp inngår i cupen hvor poengene fra de tre beste løpene før finalen teller, i tillegg til finalen i Estland.

Det litt spesielle er at cupen kjøres i bare to klasser, èn for tohjulstrekkere og èn for A8 og N4. Sveinung må blant annet kjempe mot Mads Østberg og den lokale vinnerkandidaten Rokas Lipeikis, begge i A8 bil. Det betyr at Sveinung og Roger må utkjempe en sekundstrid på to fronter mot overlegne biler for å berge en cupseier.

Målet nås om de lykkes i å slippe seks eller færre NEZ-deltakere mellom seg og Mads, og samtidig holder den lokale føreren bak seg.

Bilene ruller ut fra start fredag kveld. I kveldsmørket venter først to landevegsetapper med alt nødvendig ekstralys påmontert. Etter en kort service skal deltakerne så ut på en stadionprøve på asfalt, før bilene igjen skal være klare lørdag morgen for 11 nye SS’er, alle på grus. Først utpå kvelden lørdag kan deltakerne flagges over mål. Da har de forhåpentligvis kunnet glede seg over 115 kilometer med full fart under ideelle forhold.