Bieltvedt er i gang i Østerrike

ss_1_side_440.jpgSveinung Bieltvedt og Roger Eilertsen er i gang med den spennede Pirelli Star Driver Shootout i Freistadt i Østerrike.

I konkurranse med 17 andre førere skal Bieltvedt denne helgen forsøke å vinne en av de to plassene i seks VM-runder neste år.

Fredagen gikk med til gjennomkjøring av løypa. Det er to fartsetapper som begge kjøres tre ganger. Den første mer eller mindre på grus, og den andre på asfalt. Grsuetappen 8,85 km lang og asfaltetappen 11,07 km.

Deretter var det intervju med juryen, der Biletvedt ble spurt ut, og der det kom et par overraskende spørsmål.

På fredag kveld var det show og trekking av startnummer i Messehalle i Freistadt. Bieltvedt trakk startnummer 15.

nummertrekk_444.jpg

På lørdag var det klart for rally. Da var det også grått og overskyet i Freistadt, og ikke den flotte høstsola som sendte sine stråler over byen på fredag. Først tre ganger på grusetappen. Der ble det dessverre ingen god start for Sveinung Bieltvedt. Han punkterte etter bare 400 meter på første etappe.

dekk_460.jpg

-Ergelig selvfølgelig. Vi kuttet nok litt for mye i svingen og fikk et hardt slag i hjulet, sa Sveining.

Det var tyske Hermann Gassner i Mitsubishi som hadde bestetid på SS1 med 5 min og 50 sek på den 8,8 km lange etappen. Deretter fulgte Yeray Lemes fra Spania og Keith Cronin fra Irland. Bieltvedt fikk tiden 7.00,8 og var nest sist.

ss_1_hopp_440.jpg

På SS2 gikk det bedre for det norske laget. Der ble det 9. beste tid med 5.50,2. Igjen var Gassner raskest med 5.43,0. På denne etappen stoppet svenske Joakim Nyman. En vannslange løsnet på hans Ford Fiesta. Nyman kom til mål etter hvert og startet igjen på SS3.

På SS3 senket Bieltvedt tiden til 5.43,6 og var nummer 7. Da var Victor Galeano fra Paraguay raskest med sin Mitsubishi. han noterte tiden 5.37,6 som ble dagens beste på denne etappen.

for_start_460.jpg

Sammenlagt etter de tre grusetappene leder Hermann Gassmann med 17.17,6. Han er 1,8 sekunder foran Simone Campedelli fra Italia. På 3. plass følger Martin Semerad fra Tsjekkia, 1,9 bak Gassmann.

Bieltvedt er på 9. plass, 50,5 sekunder bak tyske Hermann Gassmann.

Nå er det lang service og ombygging av bilene til asfalt før asfaltetappen kjøres tre ganger i ettermiddag.

serviceplass_460.jpg