Bieltvedt spent på grusdebut

bieltvedt_grus_10.jpgDet er knyttet både spenning og forventninger til helgens Rally Sørland for Sveinung Bieltvedt og Roger Eilertsen sin del. Etter en solid gjennomføring av NM-sesongens tre vinterløp, blir helgens løp årets første på grus.

Og nettopp disse første kilometerne på grusunderlag byr nesten alltid på overraskelser for førerne. Opplevelser av «glatte» veier som samtidig innbyr til høye hastigheter har ødelagt for mange på Sørlandet.

Utfordringene som venter har guttene forsøkt å møte ved å holde både bil og mannskap «varme» helt siden vinterhjulene ble tatt av. Behovet for testing har vært stort, ikke minst fordi Subaru’en har støtdempere som ikke tidligere er brukt på grus. Sommersesongen startes derfor uten å ha noe egenerfart grusoppsett å bygge på. En seigliva vinter i vår del av landet har ikke gjort det lett å finne egna testveier, så tryggheten kunne nok vært bedre når alvoret starter fredag kveld.

Ønsket om å komme i gang igjen er merkbar i hele TOOLS Rallyteam, spesielt siden vinterløpene førte både Sveinung og Roger inn i tetstriden i sine respektive NM-klasser. Før Rally Sørland ligger Sveinung bare to poeng bak ledende Andreas Mikkelsen av førerne og med en betryggende avstand bakover. Blant kartleserne har Roger to konkurrenter foran seg på den foreløpige NM-lista. Guttene håper på en spennende kamp til helgen, hvor de lover konkurrentene kamp til døren, slik at nerven i NM kan videreføres til neste løp.