Bieltvedt vant Romjulsrally

bieltvedt_460.jpgSveinung Bieltvedt og hans kartleser Roger Eilertsen vant Romjulsrally på Elverum med sin Subaru Impreza WRX.

Det var en kald fornøyelse med 29 minusgrader i startområdet for de som hadde funnet veien til Elverum og Starmoen 5. Juledag. Om det var kulda som var årsaken er uvisst, men mange måtte bryte med tekniske problemer.

Mads Østberg måtte gi seg allerede på SS1 med turboproblenmer i sin Subaru WRC. Også Anders Grøndal brøt på første etappe med en kraftig brann i motorrommet, som sannsynligvis oppstod på grunn av turboras. Grøndal og hans nye kartleser Veronica Engan kjørte en gruppe N-Subaru.
Dermed var det den svenske veteranen Mats Jonsson som tok føringen i løpet med sin Ford Escort WRC. Han ledet til og med SS4, men på etappen etter forsvant også han med tekniske problemer.
Dermed var det Sveinung Bieltvedt som tok ledelsen på den nest siste etappen. Han var 10 sekunder foran Thomas Kvam da siste etappe skulle kjøres inne på Starmoen. Der økte Bieltvedt med ytterligere to sekunder, og vant foran Thomas Kvam.

-Det gikk kjempebra! Denne seieren er en bra start på den nye sesongen. Nå er vi optimistiske foran den første NM-runden i Sigdal 9. januar, sier Bieltvedt.

Peder Økseter vant klasse N3 med sin Ford Fiesta, mens Fiesta-debutant Stig Rune Skjærmoen kun var 18-sekunder bak den regjerende norgesmesteren.

Jan Ove Branes vant nasjonal med sin Volvo 940. Han endte også på 11. plass totalt.