Bieltvedt var rask men brøt

sveinung-bieltvedt_480.jpgSveining Bieltvedt deltok i South Swedish Rally for tredje år på rad, men han kom ikke til mål i helgens løp der han kjørte sin Subaru Impreza WRX sammen med Roger Eilertsen.

South Swedish Rally var en del av North European Zone Championship, en cup som Sveinung ledet etter plasseringen i KNA Rally Finnskog. Det bød seg derfor en mulighet til å styrke posisjonen i denne cupen.

? Erfaringene denne helga er entydig positive for oss, kan Sveinung bekrefte. Vi vant de 5 første fartsetappene i vår klasse og satte en del knalltider med alle svenske konkurrenter bak oss, uavhengig av bilklasse, sier Sveinung Bieltvedt.

På lørdagens første etappe kom første grøftestopp etter at en høyrenote ble feiloppfattet. Tidstapet ble såpass stort at sluttresultatet med ett var gitt. Med bilen på veien igjen vant Bieltvedt og Eilertsen SS 11 før det ble stopp igjen på samme etappe ved annen gangs gjennomkjøring. Denne gangen endte det med brutt løp etter at bilen driftet ut i en lang høyresving på et svært bløtt og løst underlag.

? Så lenge vi holdt bilen på veien, var vi raskere enn alle i N4, samt en sprek S2000 bil. Det at vi i flere tilfeller hadde alle konkurrentene bak oss med unntak av Mads Østberg, gir selvtillit og inspirasjon forteller Sveinung. At vi var av veien to ganger denne helgen bekymrer meg ikke. Hvis en aldri kjører av er en heller aldri i nærheten av det beste en kan prestere bak rattet. At jeg misoppfattet en note er det mulig å forklare ved at vi nok til tider har for mye informasjon i notene våre. Dette skal vi ta lærdom av.

Om tre uker settes Sveinung og Roger på nye prøver. Da møtes den norske eliten i Aurskog/Høland Rally og NM i klassen for N4 kan langt på vei bli avgjort. Ferske erfaringer fra Sverige tilsier at det må presteres på samme høye nivå der om de ønsker å blande seg i en tetstrid.