Billøp nummer 500 for Tommy

rustad_t0509pb006.jpegBroom-kjendis og racingfører Tommy Rustad (42) har en PR-verdi på 50 millioner kroner i følge svenske Media Pilot. Når han på fredag og lørdag deltar i Solberg Extreme Motorshow kjører han sitt billøp nummer 500.

Tommy Rustad er Norges desidert mestvinnende internasjonale racingfører gjennom alle tider. Han har blant annet ni sesonger bak seg i den prestisjefylte svenske serien STCC. I Sverige er STCC stort, og svært populært. Mediabyrået Media Pilot har regnet ut at PR-verdien av all omtale av selve mesterskapet er 159 millioner svenske kroner. Blant førerne rangeres Tommy Rustad som den fjerde mest verdifulle. Medieomtalen av Rustad er beregnet å ha en PR-verdi på 51,6 millioner svenske kroner.

-Det er store beløp så det er vanskelig å ha noe forhold til dette. Men STCC er stort i Sverige, og får mye medieomtale. Jeg er eneste nordmann så det er klart jeg får mye omtale i Norge som er med å bidra sterkt til verdien av omtalen av meg, sier Tommy Rustad.

Nå gleder han seg som en guttunge før Julaften til å kjøre Solberg Extreme Motorshow på Telenor Arena på fredag og lørdag. Der er alle billetter utsolgt på lørdag, noe som betyr 15 000 tilskuere på tribunen.
-Men vi skal kjøre på fredag kveld også, og da er det fullt mulig å få billett, sier Tommy Rustad som ikke har kjørt billøp på norsk jord siden samme show i fjor høst. Da vant han rallycrossklassen i Per Eklunds fartsvidunder.

-I år skal jeg kjøre en WRC-bil, uten at jeg vet hvilken ennå. Jeg skal kjøre mot Petter og Henning Solberg og Dani Sordo blant andre, sier Tommy Rustad som har kjørt Volvo C30 for den svenske bilfabrikantens fabrikksteam i STCC de siste tre årene.

Tommy Rustad har vunnet STCC sammenlagt to ganger, senest i 2009. Han har vunnet 21 av de 132 STCC-løpene han har kjørt, og bare Richard Göransson, Jan «Flash» Nilsson og Fredrik Ekblom har flere seire. I årets sesong vant Rustad tre løp, og ingen av konkurrentene vant flere.

Neste år håper han å kjøre sin 10. STCC-sesong, fortsatt for Volvo.
-Alle detaljer er ikke klare ennå, men jeg håper og tror at det blir Volvo også neste år.
Men nå er det altså Solberg Extreme Motorshow som opptar Rustad, og han er imponert over sine gode venner Henning og Petter Solberg og hva de får til.

-Det er utrolig at det er utsolgt for billetter allerede nå. Men det er fullt fortjent for det er et kjempeløft å bygge hallen om til en bilsportsarena på noen få dager, sier Tommy Rustad til slutt.