Bilsport på heltid – bak rattet og bak kamera


Molly Pettit jobber fulltid som reporter for WRC (World Rally Championship) og velger for andre år på rad å kombinere dette med en racing satsning på toppnivå i Danmark. Sammen med WRC reiser Molly til 13 land, på 3 kontinenter i løpet av 11 måneder. Nå legger hun til minst seks racing helger og testdager i Frankrike, Danmark og Norge.

 

Det blir det 5. året på rad Molly kjører i dansk toppklasse og det blir sesong nr. 2 i klassen Danish Supertourisme Turbo (DST). Klassen har allerede 23 bekreftede førere og Molly Pettit stiller som eneste norske. Det ble en veldig positiv sesong i fjor med flere topp 10 plasseringer og tider opp mot de aller beste. Kalenderen i år passer ikke like godt som i fjor i forhold til WRC og Molly går glipp av tre runder i det danske mesterskapet. Til gjengjeld så blir det dansk mesterskapsrunde på Rudskogen i juni og i tillegg jobbes det å kjøre to ekstra helger i Norge i løpet av sommeren.

Classic Race Aarhus 2016, Molly Pettit-Noe av det mest spennende i år er at jeg skal kjøre en fabrikksny racerbil for et nytt dansk team, Roed Performance. Helt ny bil betyr at det ikke finnes slitasje på chassis fra før og vi vet alt om den fra starten av. Jeg skal fortsatt kjøre Audi, men bilen ser råere ut og har den nye V6 motoren som betyr enda tøffere lyd.

I en alder av 32 år lever Molly Pettit av bilsport. Kombinasjonen av reporter rollen i WRC og asfaltracing i Danmark og Norge gjør det mulig å kun drive med bilsport. I WRC jobber Molly veldig tett på førere og team som reporter både på service-området men også på slutten av de direktesendte etappene som blir sett av TV-seere i over 100 land.

 

-Jeg reiser verden rundt og opplever så mye og best av alt så kan jeg si at jeg klarte det. Jeg startet med interessen og bestemte meg for 10 år siden at jeg skulle leve drømmen og at hobby skulle bli jobb. Alle dager jeg tilbringer på jobb føles ikke som jobb, det er bare gøy og det er sånn det skal være! Jeg blir aldri lei av å prate om, se på eller drive med bilsport.

 

WRC sesongen er godt i gang og Molly har akkurat kommet hjem fra 3. VM runde i Mexico. Testing før egen racing sesong starter om 14 dager i Frankrike og første løp er helgen 13. – 14. mai i Danmark.