Bilsporttalentet 2008

gruppen_500.jpgDet ble en variert, utfordrende og tøff konkurranse der ingen sparte seg, da de fem finalistene i konkurransen Bilsportstalentet 2008 kjempet om premiepotten på 275 000 kroner på Rudskogen Motorpark i dag.

Utenpå strålte de som den lave høstsola over Østfold, men innenfor kjøredressene var det nok ikke fritt for at det kriblet av nerver og spenning. Tross alt møttes Tomas Eidjord (16), Christian Krognes (18), Mats Lysen (16), Andreas Mikkelsen (19) og Kenneth Østvold (19) til dyst i Norges mest prestisjefylte talentkonkurranse for unge bilsportsutøvere. De skulle også konkurrere i biler og elementer som var ukjente for dem.

I en drøy måned har de fem forberedt seg til dagens konkurranse, og la det være helt klart, da de først kom i gang var det ingen som sparte seg. Verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp og sykling.

-Vi har hatt fem finaledeltagere som har vært svært gode, og ikke minst holdt et meget høyt nivå. Jeg er imponert over innsatsen, og det er ingen enkel jobb for juryen, sier prosjektleder for Bilsporttalentet 2007, Holm Jacob Matheson.

Også STCC-fører Thomas Schie, som er med i juryen, var imponert over deltagerne.

-Det er er klart det blir en viss forskjell på de fem ut fra hvilket nivå, alder og ikke minst gren de kommer fra. Vi må derfor ta dette med i bedømmelsen. Detviktigste er at de viser progresjon under konkurransen, og at de tar det seriøst. Det er tross alt et kjempefint tiltak som Norges Bilsportforbund står bak, så det skal ikke være enkelt å gå til topps, mente Thomas Schie.

Under konkurransen på Rudskogen har deltagerne kjørt både Seven Racing, en åpen racerbil. De har også kjørt en løpsrigget Subaru Impreza med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De har kjørt crosskart i terrenget. De har konkurrert i terrengløp og sykling og de har presentert seg selv for juryen og vært gjennom et TV-intervju.

Alle fem var godt fornøyd med dagens konkurranse:

Christian Krognes

-Jeg er sånn passe fornøyd. Jeg var med også i fjor, og synes selv at jeg gjorde det bedre og var langt jevnere i de forskjellige øvelsene i år. Den fysiske testen var mye tøffere enn i fjor, og der var jeg litt skuffet over meg selv.

Mats Lysen

-Jeg er misfornøyd med den fysiske testen. Jeg har problemere med knærne mine, og det var ikke lett å løpe i terrenget. Men det var kjempemorsomt å kjøre spesielt Seven Racing. Jeg har kjørt crosskart tidligere, men ikke med så stor motor og ikke med bremser på forhjulene slik det var på den vi kjørte i dag.

Kenneth Østvold

-Jeg er rimelig godt fornøyd. Jeg var med i fjor, og synes det generelt har vært tøffere konkurranse i år. Nivået har hevet seg på konkurrentene. Jeg ble fryktelig sliten i den fysiske testen, men kjøringen gikk greit til tross for at jeg fortsatt kjører kart og har liten erfaring med biler.

Andreas Mikkelsen

-Jeg har gitt mitt beste, og da kan jeg ikke få gjort noe mer. Konkurransen er et flott tiltak, og det er morsomt å konkurrere med biler og i øvelser man ikke er vant med. Spesielt mosomt å kjøre crosskart.

Tomas Eidjord

-Jeg er veldig fersk i forhold til å kjøre bil, så der måtte jeg bare starte forsiktig å satse på å forbedre meg etter hvert. Den fysiske testen vant jeg, så der må jeg være fornøyd. Jeg trener opp til to økter per dag, så jeg visste at den fysiske formen er der.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Blant andre er Bilforlaget, Shell, motororganisasjonene KNA, NAF, MA og Team Super Nasjonal med. Det samme er Rudskogen Motorpark og TV Media Produksjon AS.

Nå må de fem håpefulle vente i spenning til juryens dom faller. Den heldige vinneren vil innkassere premien som har en verdi på 275 000 kroner under Bilsportforbundets årlige premieutdeling 15. november.

Bildegalleri fra konkurransen

 

Årets finaledeltagere var:

Tomas Eidjord

Alder: 16 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: Kristiansand

Christian Krognes

Alder: 18 år
Gren: Karting
Klubb: KNA Varna
Bosted: Hamar

Mats Lysen
Alder: 16 år
Gren: Rallycross
Klubb: KNA Solør Motorsport
Bosted: Brandval

Andreas Mikkelsen

Alder: 19 år

Gren: Rally
Klubb: NAF Motorsport Asker & Bærum

Bosted: Oslo

Kenneth Østvold

Alder: 19 år
Gren: Karting
Klubb: NMK Elverum
Bosted: Ottestad