Bilsporttalentet 2015: finaledeltagerne er klare

Ayla_Aagren_Subaru
De fem finaledeltagerne i prestisjekonkurransen ”Bilsporttalentet 2015” er klare. To dager i midten av september skal Fredrik Ågedal (19), Aleksander Bjørnstad (16), Thomas Hårberg (21), Henrik Krogstad (17) og Marius Vardeberg (18) møtes til en intens kamp der det ligger 300 000 kroner i potten.

 

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innenfor norsk motorsport.
Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

 

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 25 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen til bilsporten er god blant de yngre for tiden, og det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

 

De fem finaledeltagere har alle allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Fredrik Ågedal (19) som er fra Konsmo og kjører for den driftige klubben NMK Konsmo, slo gjennom for fullt i 2013 da han vant NMKs landsfinale i bilcross. I fjor fortsatte fremgangen og han ble norgesmester i bakkeløp. I år kjører han rallycross nasjonal i en BMW.
Aleksander Bjørnstad (16) bor på Stange og kjører for NMK Hamar. Han satser hardt i crosskart, en gren som er i vekst i hele Norden. Han har vunnet samtlige NM-runder i klassen 250 ccm så langt i år.

Thomas Hårberg (21) kommer fra Verdal og NMK Verdal/Levanger. Han starett med bilcross i en alder av 15 år og har høstet mange triumfer. I år kjører han rallycross og leder NM i supernasjonal inntil 1600 ccm etter halvkjørt sesong.

Henrik M. Krogstad (17) kommer fra Langevåg og Ålesund-klubben KNA Nordvest. Han er et produkt av det gode gokartmiljøet som har vært i denne klubben i mange år. Henrik startet allerede som 7-åring. De tre siste årene har han kjørt baneracing i klassen Seven Racing. Han ble norgesmester i fjor, og når kun to løp gjenstår i år ligger han på andreplass kun to poeng bak lederen.

 

Marius Vardeberg (18) kommer fra Kongsvinger og NAF Motorsport Vålerbanen. Han startet med gokart, men gikk raskt over til crosskart der han han har mange triumfer. Han har vunnet både svenske og norske mesterskap, og i år har han også testet rallycross som han vil satse på for fullt fra neste år.

Logo 2015

 

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 16. og torsdag 17. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

 

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 5. desember.

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, NMK og Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

 

 

Årets finaledeltagere er:

 

Fredrik AagedalFredrik Ågedal

Alder: 19 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Konsmo
Bosted: 4525 KONSMO

 

 

 

 

 

Aleksander BjornstadAleksander Bjørnstad

Alder: 16 år
Gren: Crosskart
Klubb: NMK Hamar
Bosted: 2335 STANGE

 

 

 

 

Thomas HaarbergThomas Hårberg

Alder: 21 år
Gren: Rallycross
Klubb: NMK Verdal/Levanger
Bosted: 7650 VERDAL

 

 

 

 

 

Henrik Krogstad

Henrik Krogstad
Alder: 17 år
Gren: Racing
Klubb: KNA Nordvest
Bosted: 6030 LANGEVÅG

 

 

 

 

Marius VardebergMarius Vardeberg

Alder: 18 år
Gren: Crosscart/Rallycross
Klubb: NAF Msp. Vålerbanen
Bosted: 2211 KONGSVINGER

 

 

 

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad