Bilsporttalentet på notekurs

Ola Jr. Nore ble kåret til Bilsporttalentet i fjor. Nå har han og kartleser Jørgen Eriksen vært på notekurs med Ole-Martin Lundefaret i Norwegian Speed Factory.

Nore satser i år på Rally-EM med en Renault Clio, og i tradisjon tro følges Bilsporttalentet ekstra opp av Norges Bilsportforbund. Ola har i år hatt flere fysiske treningsøkter med Jan Åge Asgrimsplass, og nå bidro også NBF til at han fikk et notekurs på asfalt i regi av Norwegian Speed Factory.

-Vi har tidligere kjørt notetrening tidligere på grus. Da jobbet vi med å identifisere tidskritiske seksjoner, og beskrive disse i notene for et optimalt forhold mellom risiko og tidsgevinst. Spesiell fokus nå var å identifisere den viktigste svingen, og hvor man skal ha ned hastighet for så å bygge fart og moment, forklarer Ole-Martin Lundefaret.

Det er andre utfordringer med noteskriving på asfalt:

-For det første er veiene ofte bredere og ofte mer trafikkert, og det gjør det vanskeligere å gradere svingene riktig siden man ikke kan kjøre det sporet man skal under løp. For det andre er forholdet mellom potensiell akselerasjon og potensielt sideveis grep er annerledes pga høyere svinghastighet.

Notetreningen bestod av både teori og praksis i bilen. I tillegg fokuserte de spesifikt på Rally Roma.

-Vi snakket oss gjennom hele løpet, etappe for etappe. Vi så på løypekart, topografi, og så på video fra hver etappe, sier Lundefaret.