Birgitte i historiens første rene jente-finale i Top fuel

For første gang i historien var det 2 jenter som gikk til finalen i Europamesterskapet i Top Fuel. Birgitte Bremnes kjørte mot Finske Anita Mäkelä på Tierp International dragracebane.

13493508_10154221551906894_1219115623_o

Første dagen på stevnet ble avlyst på grunn av regnvær. Men søndagen kl 09:00 var det i gang direkte med elimineringsrunder. Hele søndagen var det flott vær krydret med fantastiske norske prestasjoner.

Birgitte som kjører for Amcar bor i Trondheim der hun jobber som revisor. Nøyaktighet er viktig som revisor og i Dragrace, og i helgen viste hun en ekstrem nøyaktighet i alt hun foretok seg. Hun hadde en veldig vanskelig vei til finalen da hun måtte slå både Urs Erbacher, flere ganger europamester i klassen og Stig Neegård vinner av årets første Top fuel løp på Santa Pod. I finalen møtte hun Finske Anita Mäkelä som dro av med seieren på tiden 3,975 sekunder. Birgittes tid i finalen var 4.12 sekunder på 1000feet (304meter) , dette er tider det virkelig lukter svidd av.

For å samenligne med andre motorsportgrener så er Dragrace uten tvil den raskeste. Bilene har fra 7000 hk og oppover, og bruker mellom 0,8-0,9 sekunder på å nå 160km/t. Føreren av dragsteren vil få en gjennomsnittlig påkjenning på 4 G under et drag.