Bjerkesprinten på lørdag

anders_grondal_larvik_500.jpgAndes Grøndal i Subaru Impreza WRC stiller i spissen for flere av våre beste rallyførere når hestekrefter på fire ben byttes ut med blodtrimmede rallybiler på Bjerke Travbane på lørdag.

90 deltagere stiller til start i den populære Bjerkesprinten som kjøres to ganger hvert år på den kjente travbanen i Oslo. Som det ligger i navnet er det en sprint, der man kjører en 1 900 meter lang trasé to ganger. Det er stor underholdning for publikum og populært blant førerne.

-Det har blitt uhyre populært å kjøre på Bjerke. Dette er vårt første løp på banen i år, og nå har vi også laget en ny trase, sier primus motor for arrangementet, Bjørn Gulbrandsen i NAF Oslo og omegn Motorsport. På grunn av noen endringer på banen kjører man i år motsatt vei gjennom tunnelen inn på banen.

Traseen er omlag 1 900 meter lang. Alle deltagerne kjører den to ganger, slik at det blir som et rally med to fartsetapper.

-Traseen er svært publikumsvennlig, og det aller meste ser man fra tilskuerplass. Vi kjører delvis på innsiden av travbanen, og delvis på treningsbanen som ligger inntil hovedbanen, kan Gulbrandsen fortelle.

Blant favorittene i løpet er Anders Grøndal fra NMK Drammen i Subaru Impreza WRC. Grøndal ligger på en 3. plass i NM bak Andreas Mikkelsen og Mads Østberg så langt i sesongen.

Han er ikke alene om å stille med WRC-bil på Bjerke. Thomas Kvam stiller også i en Ford Focus WRC, mens Even Moan stiller i sin Skoda Octavia WRC.

I klassen for de mindre trimmede bilene, gruppe N, stiller blant andre Bernt Kollevold i Mitsubishi Lancer. Han vil i første omgang få konkurranse av Sveinung Bieltvedt og Anders Aa. Kjær, begge i Subaru Impreza.
NM-lederen i klassen for tohjulsdrevne biler under 2000 ccm, Jo-Inge Bakken stiller også med sin Ford Fiesta.

Ellers er det en rekke sterke navn i de nasjonale klassene.

Bjerkesprinten kjøres lørdag ettermiddag med start klokken 16.00, og deltagerne kommer til å kjøre to eller tre ganger i traseen, og det hele vil være ferdig ca. kl. 18.30.

Løpets internettsider