Bjerkesprinten: Billøp midt i Oslo

 F_T_Larsen_Bjerke
Spennende dueller, fører mot fører, kjempesladding og grom motorlyd. Alt man kan drømme om og det beste av alt, du kan oppleve det midt i Oslo en torsdag kveld.

Førstkommende torsdag arrangerer NAF Motorsport Oslo og omegn Bjerkesprinten II. For andre gang i år skal det kjøres billøp på Bjerke Travbane, midt i Oslo. Det er nærmest en tradisjon at travhestene byttes ut med brummende hester som befinner i stort antall under bilpanser. Det var folkefest i Oslo på 60- og 70-tallet da Trond Schea og hans konkurrenter fylte publikumsplassene rundt travbanen.

Bjerkesprinten er et løp der man konkurrerer om å kjøre raskest på en 1,6 km lang løype inne på indre del av travbanen. Etter en kvalifisering starter den virkelige publikumsvennlige kjøringen der to og to biler møter hverandre til utslagingskonkurranse. Til slutt står to fører igjen i hver klasse og skal kjempe mot hverandre i finalene.

Det er andre gang i år man kjører på Bjerke, og første gang var det rallyfører Frank Tore Larsen som var raskest på Bjerkebanen torsdag. Han kronet det hele med seier i Superfinalen, og fikk en bestetid på 1:16.63.

Så blir det spennende å se om noen kan tukte hans tid når det igjen kjøres torsdag førstkommende fra klokken 17.00.

I tillegg til klasser for både rallybiler og rallycrossbiler, er det også klasser for crosskart og shortcar i Bjerkesprinten.

Vinnere av Bjerkesprinten I:
Klasse 0 – Rally 2WD: Edvall Martin Stenberg (Ford Escort RS1800)
Klasse 1 – Rally 4WD: Frank Tore Larsen (Ford Fiesta R5)
Klasse 2 – Rallycrossbiler: Stian Hafsengen (Renault Clio)
Klasse 3 – Shortcar 1000ccm: Julius Slatlem
Klasse 3 – Shortcar 600ccm: Malin Blad
Klasse 4 – Crosskart 650ccm: Marius Vardeberg

 

 

Mer info:

https://www.naf.no/her-finner-du-naf/motorsportklubber/motorsport-oslo-og-omegn/bjerkesprinten/bjerke-sprinten-2015/

eller:

http://www.sprintrally.no/bjerke2015_2

 

Påmeldt førere:
http://www.sprintrally.no/paameldte2_kl/10