Blandet sesongåpning for Lindland

roar_lindland_porsche.jpg19. plass og et brutt løp bløe fasit for Roart Lindland i hans debut i Carrera Cup på Knutstorp i helgen.

Årets første racehelg i Porsche Carrera Cup gikk i helgen på Ring Knutstorp i Skåne. Etter gode tester forrige helg var både Roar Lindland og Cartech Motorsport forsiktige optimister. Men fredagens tester var skuffende.Denne helgen var det strålende solskinn, og Lindland, som fram til da bare hadde kjørt bilen på regndekk, brukte tid sammen med teamet for å finne de rette innstillingene på bilen. Tidstreningen ble et lotterispill for samtlige førere. I verdens nest største startfelt, med 29 biler i den verdensomspennende Carrera Cup-serien, slet de fleste av førerne for å få til en fri runde. En lengre periode med Safety Car gjorde situasjonen bort i mot kaotisk.

Spenningen var ladet før starten i lørdagens løp. Lindland gjorde en god start fra 25. startspor. Dessverre kjørte han ut etter 2. runde og måtte bryte. Han fikk dermed siste startspor i søndagens finale.

Fra 28. startspor gjorde Lindland på ny en god start og begynte å plukke plasser. Etter å ha blitt påkjørt av vårt nabolands prins Carl Philip, avanserte Lindland allikevel opp i feltet og sluttet på en fin 19. plass av 29 startende. Tony Rickardsson vant begge løpene.

– Carrera Cup’en holder et høyt nivå med mange gode førere, forteller Roar Lindland. Etter søndagens løp føler jeg at vi har kommet et godt stykke på vei til å etablere oss i midtfeltet så tidlig i sesongen som mulig. Jeg hadde fokus på å komme til mål på søndag, og siste halvdel av løpet lå jeg bak en klynge på fire biler som jeg hadde større fart enn. Jeg valgte å holde posisjonen og fokusere på å få mest mulig kjøretrening på tørt føre. Cartech gjorde en god jobb med bilen, og på søndag hadde jeg et set-up som passet min kjørestil perfekt, sier han videre.

– Vi hadde våre utfordringer med å stille inn bilen på tørt føre og etter Lindlands kjørestil, sier Teamsjef i Cartech, Haavard Lien. Men med liten tid til testing og lite grunnlagsdata, er vi fornøyde med sesongåpningen og har lagt et godt grunnlag for videre fremgang til neste løp på Mantorp selveste 17. Mai.