Blandet sesongstart for Henrik i USA

H_Furuset_13_mars
Junior Team Norway-føreren Henrik Furuseth sesongdebuterte denne uken i den amerikanske formelbilserien USF2000 Championship på Sebring International Raceway i Florida. De to første rundene i årets mesterskap ble kjørt sammen med American Le Mans Series under deres største løp, 12 Hours of Sebring.

Til tross for bestetid i den første treningen hadde 16 år gamle Henrik og hans team PRL Motorsports store clutchproblemer. Dermed mistet han store deler av testingen før løpshelgen og fikk bare en runde i kvalifiseringen, men heller ikke denne var helt uten problemer.

– Det var ingen lett start på helgen, kommenterte Henrik. – Men ting begynte virkelig å komme seg til det første løpet, noe vi viste med meget god fart. Det var en stor lettelse etter å ha mistet stort sett all treningen og kvalifiseringen.

På grunn av problemene endte Henrik bare opp med en 19. plass i kvalifiseringen og han hadde således en stor jobb foran seg for å kunne sikre noen viktige mesterskapspoeng. I det første løpet kjørte han seg opp til en imponerende 10. plass, og satte samtidig løpets nest raskeste rundetid. Dermed fikk han starte som nummer to den påfølgende dagen.

Henrik hadde ingen ideell start på det andre løpet, men holdt allikevel en solid 4. plass frem til Safety Car kom ut på banen. På omstarten ble det hektisk for Henrik og de 31 andre sjåførene som alle vil vinne løpet like mye. Han måtte til slutt ta til takke med en åttendeplass, noe den unge mannen fra Råholt må si seg noenlunde fornøyd med.

– Jeg hadde selvsagt håpet på en problemfri begynnelse på sesongen, men både PRL Motorsports og jeg gjorde vårt aller beste etter omstendighetene. Jeg tar med meg positivene fra denne helgen og ser frem mot neste løp neste uke. Sa en veldig bestemt Henrik Furuseth.

Neste helg den 23. og 24. mars kjøres runde tre og fire i mesterskapet, der Henrik i øyeblikket ligger som nummer ni. Dette er gateløpet Grand Prix of St. Petersburg der de skal kjøre i forbindelse med årets første løp i IndyCar. Det ventes over 150.000 tilskuere. Dette løpet kjørte Henrik også i fjor i USF2000 National Class, og har store forventninger da dette var en av de banene han likte best.