Ble nummer fem

AAsmund Holten
Åsmund Holten ble nummer fem i den første NM-runden i rallycross, etter at han var med og kjempet om en pallplass gjennom A-finalen.

– Selv om jeg er litt skuffa over at jeg ikke greide pallen, er jeg godt fornøyd med helgen og femteplassen til slutt, sier Åsmund Holten, som er tilbake i NM i sin Citroen Saxo, etter at han i fjor kjørte en SuperCar Lites i den svenske serien RallyX. Sist han kjørte i NM, i 2013, endte han på en fjerde plass i Supernasjonal inntil 1600 kubikk.
I Skien startet det med ett drivakselbrudd på treningen.
– Vi fikk fikset det og etter at jeg fikk en femtetid i første omgang og snurret i andre, var jeg raskest i den tredje omgangen og fikk andretida i den siste, forteller Åsmund, som med disse tidene var klar for fjerdesporet i A-finalen.

I finalen var han med i kampen om en pallplass, og var opp på tredjeplassen i den første runden. Til slutt måtte han ta til takke med femteplassen.
– Litt skuffet over at jeg ikke greide å holde farten oppe i finalen slik at jeg kunne kommet meg opp på pallen, men likevel fornøyd med at jeg greide å kjøre inn til bestetiden i tredje omgang.