Bli god med mentaltrening

Utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, har tilbud om hjelp til mentaltrening. Så langt i år er det åtte av landslagsutøverne som jobber tett med mentaltrener Jon Krognes.

Det er stort sett fysisk trener Jan Åge Asgrimsplass som er mest synlig ute på løp og på fysiske treninger med en rekke av landslagsutøverne på Team Norway, men i bakgrunnen er det også en rekke utøvere som jobber jevnlig med mental trening sammen med mentaltrener Jon Krognes.

Så langt i år er det åtte utøvere som jobber jevnt med mentaltrening sammen med Krognes, og det gir resultater. Ikke minst for Andrine Rafoss, som har gitt den mentale treningen med Krognes mye av æren for at hun har vunnet flere NM-runder i både rallycross og racing i år.

Jon Krognes, som til daglig jobber som rektor på Toneheim Folkehøgskole, startet å jobbe med mental trening da han selv var musiker. Han har også vært en viktig ressurs for sin sønn, Christian, som kjører profesjonelt for BMW i internasjonal GT-racing. Elitelandslagsutøver Christian Krognes har uttalt at mentaltreningen har vært noe av det viktigste for hans suksess internasjonalt, spesielt da han i 2018 vant 24-timersløpet på Spa og ble kåret til Årets Bilsportutøver.

Mental trening legges opp individuelt, og forskjellige utøvere jobber på forskjellige måter. Noen bruker mye tid på visualisering, mens andre jobber for å ikke la nervøsiteten ta overhånd, for eksempel. Det er også flere foresatte som er tungt involvert i den mentale treningen.

Også Jan Åge Asgrimsplass jobber med mental trening når han er ute på løp med utøverne.

Du kan lese mer om NBF Talentutvikling her!