Bli verdens smarteste bilfører

Nå skaper FIA, som blant annet eier F1, WRC og WRX, en helt ny konkurranse for helt vanlige bilister. Det skal konkurreres om å kjøre smartest og konkurransen har fått navnet FIA Smart Driving Challenge. Det blir verdens første konkurranse hvor det handler om å kjøre smart, sikkert og miljøvennlig for å vinne.

FIA SDC er en global konkurranse for den vanlige bilisten. Gjennom å bruke egen bil, smarttelefon, FIA SMART-appen og en OBD-brikke – kan bilister over hele verden være med på å konkurrere mens de bruker bilen i hverdagen.

Team
Hver deltaker velger ett team som de vil tilhøre. Teamene ledes av profesjonelle rallysjåfører. De kommer til å gi tips og coache sitt team for å bli en av de tre beste lagene. De tre beste lagene og førerne kommer til å møtes i en stor finale i desember 2019.

Samarbeid med Rally Sweden
Konkurransen består av 20 heat, der hvert heat varer under en uke. Første heatet starter i februar, samme uke som Rally Sweden. Norges Bilsportforbund, KNA, Rally Sweden og FIA SDC arrangerer et eget heat, der det konkurreres samtidig som Rally Sweden arrangeres 14.-17. februar. Hver dag kåres en vinner og belønnes med gavekort på bensin.

Startpakken du må ha for å kunne delta
For å kunne delta i FIA SDC kjøper du en startpakke for alle 20 heatene for 500 NOK. Da får du med på kjøpet en OBD-brikke verdt 700 NOK. Du kan enkelt kjøpe en startpakke her.