Blir det gull i seattle?

S_Isachsen_14_sept3
Sverre Isachsen skal denne helgen kjøre sitt 25. løp i amerikansk rallycross. Og denne helgen kan det gå mot hans første seier.

 

Det ble en annen hverdag for Sverre Isachsen da han reiste over Atlanteren for å kjøre rallycross i 2012. Etter å ha fullstendig dominert Europamesterskapet i tre år ble han plutselig en læregutt som skulle bygge opp et nytt team, en ny bil og lære seg helt nye baner. Stadig har den norske Subaru-føreren nærmet seg toppen noe flere pallplasseringer beviser. Men seieren mangler fortsatt.

 

– Det har vært en lang vei å gå, jeg må innrømme det. Men vi har hele tiden forbedret oss, og har nå en god bil og et veldig bra team. Ved flere anledninger har vi vært i posisjon til å vinne, men av ulike årsaker har det ikke gått veien. Men jeg føler på meg at det kan bli en seier i helgen. Det hadde i hvert fall smakt utrolig godt, og jeg må si at hele teamet hadde fortjent en seier også, sier Sverre Isachsen.

 

Helgens løp i Red Bull Global Rallycross går utenfor Seattle i staten Washington. Arenaen er på området til den kjente rallyskolen Dirt Fish, og det betyr at mesteparten av banen består av grus.

 

– I rallycross skal alltid underlaget være av både asfalt og grus, men her i USA er det stort sett mer asfalt enn hva jeg er vant med fra Europa. Denne helgen blir det annerledes, og det håper jeg kan være til min fordel, sier KNA Eiker-føreren.

 

I det forrige løpet i Los Angeles endte Sverre Isachsen på en fjerdeplass, og sammenlagt ligger han på en sjuendeplass. Det er Ken Block som leder sammenlagt foran Joni Wiman og Scott Speed.

 

Helgens kjøring starter med trening, kvalifisering og innledende heat fredag, mens finalen går 16.30 lokal tid på lørdag. Følg løpet på www.redbullglobalrallycross.com