Bløt NM-runde i Crosskart

For første gang på lang tid ble en NM-runde i Crosskart gjennomført i regnvær. Da NMK Aremark arrangerte 5. NM- og NC-runde bød værgudene på regnvær stort sett hele dagen, noe som gav en ny erfaring for mange utøvere.

I norgescupen for 85-ccm var det 33 deltagere til start i et alderspenn fra 8 til 13 år, som resulterer i varierende kjøreerfaring, men masse av den idrettsglede og entusiasme som bare barn kan fremvise. Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen lå foran dette løpet på andre plass i Norgescupen, bak Ole Kristian Spilling fra NMK Konsmo. Denne gangen vant Gimle Enger foran Spilling og dermed er det helt jevnt mellom de to foran siste NC-runde. Den gladeste gutten denne dagen var kanskje Sebastian Isaksætre fra KNA Solør Motorsport. Han kjørte inn til 3. plass og sin første pallplass i klassen, en plassering som så ut til være god som gull. Isaksætre var strålende fornøyd.

I NM for 125 ccm kjemper NMK Hamar gutta Robin Larsen Hermansen og Tobias Spangen, sammen med Simen Johansen fra NMK Grenland, en jevn kamp i toppen i NM-sammendraget. Her ledet Hermansen foran Spangen og Johansen før dette løpet. Når da Simen Johansen vinner løpet foran Tobias Spangen og Robin Hermansen sier det seg selv at det ligger an til en veldig spennende avslutning på Gardermoen.

Kim Rino Weire fra NMK Konsmo var best hele dagen i 250 ccm. Best etter innledende omganger og vant finalen. Eirik Steinsholt fra NMK Grenland kjørte veldig fornøyd inn til en andre plass foran Jon Arne Aass Weberg fra KNA Solør Motorsport.

Robin Grana Sandene fra NMK Bø i 650 ccm har ikke hatt full klaff i NM siden løpet på Konsmo i mai, men han skulle vise seg å få det til på det våte føret i Aremark. Han vant løpet foran Kjetil Weaas fra NMK Gardermoen og Stinius Kvernrød fra NMK Melhus. Sondre Furuseth som ledet NM foran dette løpet kom på 4.plass og dermed nærmet Kvernrød seg noe i sammendraget. Grana Sandene kjørte seg inn i medaljekampen med sin seier.

Crosskart Xtreme har fortsatt veldig god deltagelse, det kjempes hardt om poengene og det er veldig jevnt i toppen i NM-sammendraget. Alexander Heum fra NMK Grenland vant løpet og siden han ledet NM før løpet også skaffet han seg en knapp ledelse i NM da de som ligger nærmest ikke nådde helt opp denne helgen. I hvert fall ikke til pallplass. Etter to brutte løp kunne endelig Sindre Trøyterud fra NMK Solør si seg fornøyd med en NM-helg igjen. Han ble nummer to i løpet foran Jan Emil Wilsberg fra KNA Kongsvinger.

Miniklassen ble vunnet av Peder Meistad fra NMK Melhus foran Victor Martinus Gundersen, NMK Hønefoss og Max Nærum, NMK Grenland..