Bløtt og glatt for Shortcar i Skien

shortcar Rune Hansen
Lørdag kjørte Shortcar årets tredje rallycrossløp i årets NM. Denne gang i Skien på Grenland Motorsportsenter. Værgudene var nådeløse denne dagen, med øs pøs regn hele dagen. Det ble både veldig glatt og veldig gjørmete, noe som gjorde det ekstra utfordrende for sjåførene.

 

I C-finalen var det Espen Buskerud og Frode Ludvigsen som avanserte videre til B-finale. I B-finalen var det Sivert S.Johansen og Rune Hansen som var først over mål og fikk de to siste plassene i A-finalen. De fire raskeste i innledende omganger, som da kvalifiserte direkte til A-finale, var Jostein Fonneland, Gudbrand Løken, Martin Barry-Berg og Steinar Solibakke Klev.

 

Rune Hansen (bildet) tok starten i A-finalen og han beholdt ledelsen hele veien inn. Martin Barry-Berg kom inn på andreplass og Jostein Fonneland tok tredjeplassen.

 

I 600 klassen var det tre deltakere denne helgen, Malin Jahnsdatter Blad, Stian Frydenlund og Johan Lindström. Det var kniving om den gjeveste plassen, men det ble Johan Lindström som stakk avgårde med førsteplassen.

Stian kom på andreplass og Malin på tredje.

 

Neste løp for Shortcar blir Racing på Rudskogen, 13. og 14. september.