Brøt etter krasj

24t_start.jpgÅrets 24-timersløp på Nürburgring endte etter 12 timer for Møller Bil Motorsport. Da krasjet den tyske føreren Peter Oberndorfer, og Audi-teamet måtte bryte løpet.

-Synd det skulle gå slik, og vi er selvsagt skuffet, men det viktigste er tross alt at det gikk bra med Peter, forteller teamsjef Øystein Holtet.

Det var ved fire-tiden i natt at den rutinerte tyskeren Peter Oberndorfer kjørte i autovernet, og bilen ble så skadet av det var umulig å fortsette.

-Nürburgring Nordschleife er en brutal bane med autovern bare noen meter fra asfalten. Nå er det faktisk usikkert om vi kan stille til start i det neste løpet i juni ettersom vi har ganske store skader på bilen, men slik er motorsport, fortsetter Holtet.

Det norske teamet, som kjører en Audi TT 2,0 TFSI i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer, hadde en meget sterk kvalifisering og startet på tredjeplass i sin klasse. Håkon Schjærin hadde også en god start og lå på tredjeplass helt til servostyringen gikk i stykker lørdag kveld.

-Allerede da måtte vi inn i depotet for å gjøre reparasjoner, så alle sjanser til en god plassering var borte tidlig. Men mekanikerne gjorde en strålende jobb, og da vi var på banen igjen var vi faktisk raskest i klassen.

Både Peter Oberndorfer og Atle Gulbrandsen kjørte utover natta, og igjen viste teamet at de kan matche Volkswagens fabrikksteam på rundetider, men etter 12 timers kjøring var det altså slutt.

-En kjedelig helg resultatmessig, men vi har likevel hatt en bra helg, hvor spesielt mekanikerne fra Møller Bil har gjort en strålende innsats. Dessuten har vi vist at vi har en bil og førere som kan kjøre raskere enn profesjonelle fabrikksteam og fabrikksførere, men det hjelper selvsagt ikke når bilen ikke holder, avslutter Øystein Holtet.

Fabrikksteamet til Volkswagen vant klassen til Møller Bil Motorsport med en Volkswagen Scirocco.