Brøt på Nürburgring

mollerbil_motorsport3.jpgHåkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Peter Oberndorfer var på vei mot en sikker pallplass i lørdagens runde i det tyske langdistansemesterskapet i asfaltbaneracing. Så ble de truffet av en konkurrent.

-Veldig irriterende, men slik er dessverre racing. Dette var helt mot slutten og Håkon Schjærin lå på en trygg andreplass og tok faktisk innpå teten. Han hadde akkurat kjørt inn til en imponerende rundetid på 09.12, men så blir han truffet av en konkurrent og må bryte, forteller teamsjefen i Møller Bil Motorsport, Øystein Holtet.

Helgen startet veldig bra for Møller Bil Motorsport, som hadde gjort en del forandringer på sin Audi TT 2,0 TFSI foran helgen. På fredagens trening fikk også gokartfører Christian Krognes prøve bilen.

-En fantastisk opplevelse. Jeg var veldig nervøs først, men du verden så moro å kjøre en så heftig bil på verdens lengste racerbane.

Etter treningen oppdaget mekanikerne en liten feil med girkassa, men de gjorde en imponerende innsats og jobbet til de små timer med å få bilen i orden igjen.

-Mekanikerne har gjort en solid innsats som alltid. Spesielt imponerende var det å se at også gjestemekanikerne vi hadde med fra Møller Bil Trondheim denne helgen gjorde en så fantastisk innsats.

Lørdagens kvalifisering ble utsatt på grunn av tåke, men da den først kom i gang klarte det norske Audi-teamet en tredjeplass i den tøffe SP3T-klassen, for biler med 2,0 liters turbomotorer. Den tyske DTM-veteransen Peter Oberndorfer startet og gikk raskt forbi en Seat Leon og opp på andreplass. Han tok også innpå en Audi A3 i ledelse. Under det første depotstoppet falt Møller Bil Motorsport ned til tredjeplass, men Atle Gulbrandsen tok kraftig innpå bilen på andreplass under sitt stint. Så tok Håkon Schjærin over og kjørte imponerende for før uhellet var ute.

-Vi har i hvert fall vist at vi kan henge med helt i toppen med vår TT. Dette er bare vårt andre løp med bilen og allerede nå kjemper vi om seier. Derfor satser vi på pallplass også i årets siste løp om to uker.