Bra helg for Pål Varhaug

_o9t9514-jpg05.jpgPål Varhaug er godt fornøyd med helgens to GP3-løp i Valencia. En 11. plass og en 8. plass ble fasit.

-En god helg, spesielt kjøremessig. Jeg kom hit rett fra en test hvor vi hadde store problemer med bilen, og jeg hadde de samme problemene på fredagens trening her i Valencia. Men vi fikk forandret innstillingene, og da fungerte bilen mye bedre, sier Pål Varhaug.

Under den første testen fredag ettermiddag var Pål Varhaug bare nummer 26 av de totalt 30 førerne, men han slet med understyring og det liker 19-åringen fra Ålgård svært dårlig. Bilen var imidlertid bedre å kjøre under kvalifiseringen lørdag morgen.

-Under kvalifiseringen fungerte bilen veldig bra, og jeg var på vei mot en rundetid som kunne holdt til femte startposisjon da en konkurrent krasjet og hele kvalifiseringen ble stoppet. Det var synd, og jeg måtte starte i femtende startposisjon.

I det første løpet lørdag ettermiddag gjorde Pål en god jobb og kjørte seg opp fire plasser til en ellevteplass. Fra ellevte startposisjon gjorde han nok en god jobb i søndagens løp, og ble til slutt nummer åtte.

-Jeg hadde en god start i dagens løp, men tapte litt på den første runden. Men jeg holdt meg unna trøbbel i løpet og tjente mange plasseringer.

En ellevteplass og en åttendeplass gir dessverre ingen poeng, men rogalendingen henger fortsatt godt med i sammendraget etter sin seier i det første løpet i Barcelona. Det er Esteban Guttierez som leder mesterskapet sammenlagt, og meksikaneren vant også det første løpet i Valencia. I løp 2 var det Pål Varhaugs teamkamerat i Jenzer Motorsport, Nico Müller, som gikk helt til topps.

Nå skal Pål og resten av teamet se årets niende Formel 1-løp på gatebanen i Valencia, før han reiser på en liten ferie til Mallorca. Det neste GP3-løpet er på Silverstone i Storbritannia om to uker.