Brå slutt på hjemmebaneeventyret for Solberg

Rallycross photos © QNIGAN.COM
Petter Solberg ble meiet ut av rallycrossfesten på hjemmebane søndag. Finalevinner Liam Doran klinket nordmannens Citroën DS3 nesten ut av Lånkebanen og bråstoppet Solbergs eventyrferd.

Dermed ble det verken semifinale eller finale for Petter Solberg i det viktige løpet på hjemmebane foran 250 sponsorer og tusenvis av entusiastiske publikummere.

Etter to strake heattriumfer, snudde lykken for den norske rallycrossføreren. I tredje heat stanget Doran inn i østfoldingen i første sving, og sammenstøtet ødela hele hjulopphenget til Solberg.

I det påfølgende heatet like etterpå ble den tidligere rallyverdensmesteren kommandert ut på banen uten fastskrudd styrestag.

–Ikke bra gjort av Doran i det hele tatt, og akkurat det samme skjedde i Finland forrige helg. Jeg tryglet om at mekanikerne mine skulle få et halvt minutt ekstra for å sette på mutteren og stramme den, men fikk ikke lov av arrangøren IMG. Vi visste selvsagt at bolten ville falle ut, og det skjedde. Jeg hadde ikke sjanse til annet enn bare å komme til mål, sa Petter Solberg.

Dermed måtte tusenvis av publikummere på Lånkebanen skuffet innse at den største stjernen ikke fikk kjøre semifinale.

–Det er trist at jeg ikke fikk vist hjemmepublikummet hva jeg kan også siste dag. Dette var sesongens viktigste løp for sponsorene våre, teamet og meg. Vi er fortrolige med bilen, men det er ikke mulig å forsikre seg mot det som skjedde med oss, mente Solberg.

I finalen måtte larvikitten Alexander Hvaal og bergenseren Andreas Bakkerud forsvare de norske fargene. Der fikk også de problemer. Hvaal slet med motorproblemer og ble firer, mens Bakkerud på plassen bak ledet finalen da han måtte gi tapt for en punktering.

Doran seiret foran russiske Timur Timerzjanov og franskmannen Davy Jeanney.

Neste runde går i svenske Høljes, rett øst for Elverun, om tre uker.

 

Resultater Supercars:

1) Liam Doran, Storbritannia, 2) Timur Timerzjanov, Russland, 3) Davy Jeanney, Frankrike, 4) Alexander Hvaal, Norge, 5) Andreas Bakkerud, Norge, 6) Peter Hedström, Sverige.