Bra tempo av Pål Varhaug

p_varhaug_4.jpgPål Varhaug har imponert med sitt tempo i helgens to åpningsløp i GP2 i tyrkiske Istanbul.Pål Varhaug hadde forsiktige forventninger foran sine to første løp i hovedserien til GP2 som går sammen med Formel 1. Helgen startet med en 21. tid på kvalifiseringen, men til tross for at Varhaug var den tredje beste nykommeren på kvalifiseringen var han ikke fornøyd.

– Jeg hadde håpet på en bedre tid, men jeg trenger fortsatt litt tid for å lære meg å utnytte bilens potensial over kun en runde, forklarer 20-åringen fra Ålgård i Rogaland.

I lørdagens løp hadde imidlertid Varhaug en kjempestart, og kjørte seg oppover i feltet. Han øynet åttendeplassen, da dekkene mistet all feste mot slutten av løpet, slik at han måtte inn i depotet en ekstra gang, slik at han ble nummer 17. Men han noterte seg likevel for den nest raskeste rundetiden i løpet, og den beste tiden i siste sektor på banen.

I søndagens løp startet Varhaug i 17. startposisjon, men også denne gangen kjørte han seg kraftig opp i feltet. Han var på vei mot topp 10, da han fikk en snurring mot slutten av løpet, og endte på en 21. plass.

– Dekkene tok plutselig slutt igjen, og jeg snurret. Så jeg må jobbe med å bli bedre til å ta vare på dekkene, og bli bedre på kvalifiseringen. Klarer jeg det er poeng innen rekkevidde. Jeg er veldig fornøyd med tempoet mitt i helgen, og det er også mitt team DAMS, forklarer Varhaug.

DAMS er juniorteamet til Renaults Formel 1-team, og Varhaugs tempo blir garantert lagt merke til Formel 1-kretser. Romain Grosjean og Stefano Coletti vant de to GP2-løpene i Tyrkia.

Neste utfordring for Pål Varhaug er de to neste løpene i Barcelona om to uker.