Bråstopp i bronsejakten

A_Bakkerud_15_ARG
Avslutningen på VM-sesongen 2015 endte ikke slik Andreas Bakkerud ønsket. Selv om han underveis i helgen hadde hånden på medaljen – endte han til slutt på en fjerdeplass i førermesterskapet – to poeng bak medaljeplass.

På grunn av dårlige baneforhold med mye støv ble all kjøring innstill på Lørdag, og dermed skulle alt avgjøres på søndag. Etter tre innledende omganger var Bakkerud beste fører etter imponerende kjøring. Fjerde omgang ble innstilt, og dermed hadde han beste startspor inn i semi-finalen.

Der ble det etter hvert bråstopp: – De fullførte ikke normal startprosedyre i semifinalen, og jeg mens jeg ventet på klarsignal fra starter kom det grønne lyset – og jeg kom alt for sent ut, forteller en oppgitt Bakkerud. Han kom seg allikevel godt fram i feltet – og var med å kjempet om en tet plassering da han traff en dekkbarriere i høy fart. – Jeg så ingenting i støvet, men fikk beskjed om å gå på alternativsporet og trodde jeg hadde bilen var i riktig posisjon – det var den ikke og dermed ble det en hard bråstopp. Bakkeruds bil ble kastet av banen – og han hadde dermed ingen sjanse til å ta seg videre.

Rivalen om tredjeplassen, Johan Kristoffersen brøt også semifinalen og var’i utgangspunktet ikke kvalifisert for semifinale, men teamet valgte å trekke sin andre bil fra løpet, og gi plassen til Kristoffersson, som dermed fikk de to nødvendige poengene for å sikre semifinale og dermed også medaljen.

– Jeg er skuffet – og føler at det er trist at slike arrangør omstendigheter og baneforhold skal avgjøre medaljene i et verdensmesterskap. Det er uansett historie nå, og det er bare å løfte blikket å se framover. Jeg er godt fornøyd med mine prestasjoner denne sesongen sett under ett – vi har vært i 9 av 13 finaler og vist at vi hører til i toppen med flere pallplasseringer.

Bakkerud reiser nå hjem til Norge for å starte jobben mot en ny sesong.
– Det vil handle om penger, og jeg er nødt til å finne nye og større partnere om vi skal få til en satsning slik vi ønsker. Jeg trenger å kjøre mer bil neste år, og vi jobber flere muligheter. Foreløpig er alle muligheter åpne om vi finner et bra budsjett, avslutter Bakkerud med et smil .