Bråstopp i Tyskland for Østberg

ostberg_tysk.jpgRally Tyskland ble ikke helt slik Mads Østberg hadde håpet, selv med en god følelse før start. Etter å ha ødelagt bakstillingen, hatt to punkteringer, og en avkjøring i dag, sitter han igjen med litt mer lærdom om de tyske raske asfaltveiene.

Fredag formiddag ødela Mads Østberg bakstillingen og mistet bremsene, etter å ha kjørt bort i en kant på SS 3. Dagen i går ble en læredag med to punkteringer for Ford-føreren. I dag, den tredje dagen av ADAC Rallye Deutschland, fortsatte han med frisk mot om å lære seg mer om underlaget.

– Det har vært en katastrofe helg for vår del helt med ting fra starten av, og vi har prøvd å lære av alt som har skjedd fram til i dag, sier Mads Østberg.

I rally er kommunikasjon mellom sjåfør og kartleser det viktigste redskapet, da sjåføren stoler 100 prosent på kartleseren. Dessverre i dag, på dagens andre prøve, SS 16, kjørte den norsk/svenske duoen med deres Ford Fiesta RS WRC på en kant og traff en mur.

– Det var en stygg smell, men det gikk bra med begge to. Bilen ble skadet, men ikke helt ødelagt.
Det var en kartleserfeil dessverre, det er en av meget få feil, og det er sånt som skjer innimellom. Med tanke på hvor mange feil en sjåfør gjør i en karriere, så er det mye sjeldnere kartleseren gjør det, forklarer Mads.

Selv om det bråstoppet ganske kraftig i muren, hadde de hell i uhell likevel mener Mads.

– Vi slo i en kant på yttern i en venstresving og den gikk rett i en høyresving. Vi mistet høyre framhjul da vi slo inn i den kanten og klarte ikke å styre inn i høyresvingen etterpå, og vi gikk rett i muren. Der sto vi, det var en ganske hard smell. Vi er glad for at vi traff den kanten, for på yttersiden i den venstresvingen var det en lang bakke ned og der var det bratt for å si det mildt.

Mads har lært denne helgen, at skal han henge med i toppen på asfalt, må det mer trening og mer erfaring til.

– Vi har fått noen mil på asfalt, og fått mer erfaring på underlaget. Vi må sette oss ned nå etter løpet, å lage en plan på hvordan vi skal få mer erfaring på asfalt. Det er ikke så lett å få til det i Norge, så vi må nok vurdere å prioritere bort noe av kjøringen vi gjør i Norge, mot å hente erfaring i utlandet på asfalt, sier Mads Østberg.

Selv med mye nederlag for Mads denne helgen, har det også vært en opptur. Etter at Rally Telemark, den nest siste NM-runden ble avlyst, har 23-åringen fra Østfold nå blitt Norgesmester for fjerde gang i løpet av sin karriere.

Neste løp for Mads Østberg er NM-runden på Hamar, Rally Hedmark.