Bråten tilbake på pallen!

A_Braaten_16_08
Etter  fjerde runde av NM i rallycross , sikret Anders Bråten seg en 3.plass etter to heftige finaler.

Etter en sommerferie på rallycross-sirkuset var det klart for løp igjen. Denne gangen NM i rallycross. Fredag kveld var Anders og teamet på plass på Dokka og Vinjarmoen. Fredagen ble brukt til teknisk og innsjekk.

Det var lørdag morgen og klokken 09.00 var det klart for trening. Anders kjørte inn til en 7 tid, og teamet var fornøyd med indikasjonene etter en lang sommer. I første heat kom vi i mål som nummer 2 og med en 6.tid. Denne tiden skulle vise seg og fortsette hele lørdagen, da Anders kjørte inn til 6.tid både i 2 og 3. heatet. Noe som resulterte i at vi lå som nummer 4 sammenlagt etter lørdagen.

Søndag var det klart for 4. heat og her ble det trangt inn i første sving. Noe som gjorde at vi hektet i autovernet og mistet mye fart. Det ble da vanskelig å ta seg opp igjen og vi endte til slutt med en 10.tid.
10. tiden ble da støket, siden man stryker dårligste tid i NM etter 4 runder. Vi sto da med 3 stk 6.tider og ble nummer 6 innledende. Noe som gjorde at vi fikk et andrespor i B-finalen. I B-finalen så ble det en tøff start, men et klokt valg av spotteren for når vi skulle kjøre alternativsporet, samt at farten på banen var veldig bra gjorde at vi vant B-finalen.

Det var klart for A-finale og helgens siste tur ute på Vinjarmoens bane. VI hadde 5. startspor og en tøff oppgave foran oss. Allerede ut fra start ble det kamp om plassene og første konkurrenten måtte bryte allerede i første sving. Senere så kjørte Anders seg opp på en 4. plass og fulgte konkurrentene sin på 3. tett i flere runder. Anders gjorde flere forsøk på å ta seg forbi i løpet de siste runde. Da det sto igjen litt i overkant av en sving så blir presset antagelig for tøft for konkurrentene på tredje plass, han går i autovernet, og selv om det blir kontakt som resultat av dette kommer Anders seg forbi og i mål som nummer 3.