Brøt fra ledelse

Moller_15_aug
Møller Bil Motorsport var på vei mot seier i lørdagens VLN-løp på Nürburgring, da det norske Audi-teamet måtte bryte med en ødelagt girkasse.

 

Lørdag var det klart for årets nest siste runde i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife, hvor lave temperaturer og litt snø skapte vanskelig forhold for de 145 påmeldte teamene. Møller Bil Motorsport startet løpet fra andre startposisjon i klasse SP3T etter en sterk runde av Kenneth Østvold under kvalifiseringen. Atle Gulbrandsen startet løpet, og kom ut på andreplass i klassen, men med en Porsche fra en annen klasse i mellom seg og lederbilen.

 

– Jeg ble liggende bak denne bilen i ni runder, noe som tilsvarer nesten 220 kilometer. Fordi Porschen gikk fortere ut av svingene og rett frem, kom jeg meg ikke forbi, selv om jeg var mye raskere i svingene. Bak rattet satt tydeligvis en urutinert sjåfør som ikke forstod at man ikke skal hindre biler som deltar i en annen klasse. Dessverre fikk han heller ingen straff for å ignorere blåflagg, forteller Atle Gulbrandsen.

 

Etter et fantastisk depotstopp av Møller Bil Motorsports mekanikere var imidlertid ikke Håkon Schjærin langt bak lederbilen da han tok over rattet etter Gulbrandsen. Schjærin satte opp et imponerende tempo, tok raskt igjen lederbilen og kom seg også forbi. Dermed stod jubelen i taket hos Møller Bil Motorsports 40-talls gjester, og teamet så ut til å være på vei mot sin første seier siden april. Schjærin dro i fra, og like etterpå måtte konkurrenten også bryte løpet med tekniske problemer.

 

Dessverre skulle det samme skje med Møller Bil Motorsport noe senere, da girkassen gikk i stykker.

 

– Vi hadde seieren i lomma i dag, men tekniske problemer er en del av vår idrett. Nå skal det sies at vi nesten ikke har hatt tekniske problemer med den bilen vi kjører nå, og innsatsen fra både våre norske mekanikere og vår tyske samarbeidspartner er upåklagelig, sier Håkon Schjærin.

 

Neste løp for Møller Bil Motorsport er VLN-finalen om to uker.