Brøt fra overlegen ledelse

moller_13_okt2
Møller Bil Motorsport var på vei mot en overlegen seier i sesongavslutningen av det tyske langdistansemesterskapet VLN, da de måtte bryte med tekniske problemer bare 20 minutter før målgang i 4-timersløpet.

 

– I dag gjennomførte vi vårt beste løp noensinne. Alle mekanikere, våre samarbeidspartnere og vi sjåfører gjorde en perfekt jobb. Da det gjenstod to runder ledet vi med rundt to minutter, og var på vei mot en overlegen seier i SP3T-klassen for biler med to liters turbomotorer. Det er hva vi kommer til å huske fra denne helgen. At drivakselen røk med bare to runder igjen å kjøre må vi bare glemme så fort som mulig, sier teamgründer og sjåfør Håkon Schjærin.

 

2013-sesongen har uansett vært en stor opptur for Møller Bil Motorsport som byttet både bil og teknisk samarbeidspartner foran denne sesongen. Foran finaleløpet hadde det norske Audi-teamet tre andreplasser på rad, og alt så ut til å bli kronet med en overlegen seier i dagens løp.

 

– Vi hadde en gjennomgang av kjøringen vår med en dataingeniør fra Audi fredag kveld, og den var viktig for oss. For første gang fikk vi studert dataloggen nøye, og fikk nøyaktige tilbakemeldinger på hvor det var tid å hente for oss sjåfører. I motsetning til flere av våre konkurrenter har vi ikke hatt tilgang til slik data tidligere, men nå har vi fått det og det betyr mye for oss. Og det ga resultater med en gang.

 

Møller Bil Motorsport startet lørdagens 4-timersløp fra tredje startposisjon i klasse SP3T. Kenneth Østvold fra NMK Elverum tok starten, og kjørte noen meget gode runder på en opptørkende bane, og ledet løpet da Håkon Schjærin fra KNA Vålerbanen tok over. Schjærin kjørte sine raskeste runder noen gang, og dro i fra de andre bilene, slik at Atle Gulbrandsen fra KNA Hedmark hadde en stor luke til resten av feltet når han skulle gjennomføre de siste rundene. Også Gulbrandsen kjørte godt, og kontrollerte ledelsen, da drivakselen plutselig gikk i stykker.

 

– Drivakselbrudd er noe som kan skje med de påkjenningene det er å kjøre med en snittfart på nesten 170 km/t rundt verdens lengste racerbane. Drivakselen var helt ny, og vi mistenker at det var en materialfeil. Det var selvsagt veldig leit det skulle skje med oss når vi var på vei mot seier, men selv om vi ikke står øverst på resultatlista, føler vi oss som de moralske vinnerne av dette løpet.

 

Nok en gang gjennomførte Møller Bils mekanikere noen av de raskeste depotstoppene i klassen, og det er imponerende med tanke på at noen av mekanikerne er gjestemekanikere som er med på et depotstopp for første gang. Det var Manuel Metzger og Heinz Schmerzal som vant klasse SP3T på lørdag i en helt lik Audi TT som det Møller Bil Motorsport kjører, og som i likhet med nordmennene også har et teknisk samarbeid med Raeder Motorsport. Phoenix Racing totalvant løpet med en Audi R8 som ble kjørt av Marc Basseng, Laurens Vanthoor og Christian Mamerow.

 

– Med fasit i hånd har 2013 vært et meget bra år for oss, og vi må takke alle på teamet som har gjort en strålende innsats og samarbeidspartnere både i Norge og i Tyskland, avslutter Håkon Schjærin.