Brøt på siste runde

Moller_15_aug
Møller Bil Motorsport startet høstsesongen i det tyske VLN-mesterskapet med å kjempe om seieren helt frem til den aller siste runden. Men da det gjenstod bare få minutter ble det en kollisjon med en annen bil, og det norske racingteamet måtte bryte.

 

Lørdag var det igjen klart for en runde i det tyske langdistansemesterskapet VLN, som arrangerer alle sine løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Møller Bil Motorsport stilte som vanlig til start i klassen for biler med toliters turbomotorer med sin Audi TT, og sjåførene Håkon Schjærin fra Flisa, Atle Gulbrandsen fra Hamar og Kenneth Østvold fra Ottestad.

 

Kvalifiseringen ble en vanskelig affære med mye trafikk for alle sjåførene, og da Kenneth Østvold hadde sikret tredje startposisjon bestemte teamet seg for å ikke gjøre flere forsøk på å sette en bedre tid, men heller minske risikoen og spare bilen til løpet.

 

Det var Atle Gulbrandsen som startet løpet fra tredje startposisjon i klassen, og etter noen varme runder kom han seg etter hvert opp på andreplass, og de to lederbilene dro i fra resten av feltet. Da det var klart for første depotstopp var det under sekundet som skilte lederbilen og Møller Bil Motorsport. Håkon Schjærin tok så over, og kjørte relativt jevnt med lederbilen, før Kenneth Østvold skulle avslutte løpet. Kenneth var i ferd med å tette igjen luka til lederbilen da han var uheldig og kolliderte med en bil fra en langsommere klasse i et forbikjøringsforsøk. Kenneth var uskadd, men bilen ble for skadet til å fortsette.

 

-En uheldig avslutning på et ellers godt løp. Vi ga vinnerbilen en god fight, og det er vi meget fornøyd med, med tanke på at denne bilen har en vesentlig sterkere motor enn vi har. Mekanikerne fra Møller Bil gjorde som vanlig en strålende innsats, og vi hadde noen raske depotstopp. Uhell i forbindelse med forbikjøringer er sånn som kan skje, og nå gjør vi oss klare til det neste løpet om to uker, sier Håkon Schjærin.