– Bruk sunt folkevett

KNA Varna var tidlig ute med å arrangere treninger i koronatiden, og nå skal de snart arrangere sine første løp. – Bruk sunt folkevett, er klubbens tips til andre arrangører som ønsker å komme i gang.

KNA Varna har en gokartbane utenfor Moss, og var i gang med treninger tidlig i april, da myndighetene åpnet for aktivitet med strenge retningslinjer.

-For oss var det ikke noe alternativ å stagnere. Vi var nødt til å holde hjulene i gang, og var redde for at mange ville slutte med gokart om de ikke hadde muligheten til å kjøre på lang tid. Vi ble aldri hysteriske, men brukte sunt folkevett og arrangerte treninger med de smittevernsreglene som gjelder. Det har gått veldig bra, sier formann i KNA Varna, Jorunn Ingebretsen.

KNA Varna har forholdt seg til retningslinjene fra både Norges Bilsportforbund, kommunen og nasjonale myndigheter. De har også hatt tett kontakt med både politiet og kommuneoverlegen, slik at alle tillatelser er i orden.

-Vi har laget noen regler som vi følger. Det er mye vask av utstyr, dørhåndtak og liknende. I tillegg må alle holde avstand i depotet og vi følger vanlige retningslinjer som å ikke håndhilse, være nøye med vask av hender og så videre. Det er også viktig å huske at bilsport ikke er en kontaktsport, og det er minimal sjanse for dråpesmitte. Utøverne har hjelm og hansker og er ikke i kontakt med hverandre, sier Ingebretsen.

Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært strålende.

-Folk har vært så fornøyd, og vært flinke til å ta ansvar for å overholde reglene selv. Det er bare smil å se, og vi har kun fått positive tilbakemeldinger. Vi tar smittevern på høyeste alvor, og Covid-19 kan være en alvorlig sykdom, men i Norge er det heldigvis svært få som har blitt smittet og vi har ikke hatt noen smittetilfeller i forbindelse med kjøringen.

Nå skal KNA Varna snart arrangere løp også.

-Vi bruker de samme retningslinjene på løpet, og har satt et tak på 100 deltakere og som kan ha med seg en ledsager hver. Da blir det 200 personer, som er det myndighetene tillater. Alt av funksjonærer kommer utenom.

Ingebretsen har følgende tips til andre arrangører som ønsker å komme i gang med aktivitet.

-Bruk sunt folkevett, og ikke bli hysteriske, så går det helt fint. Bare man innhenter de tillatelser man trenger fra kommuneoverlege og følger retningslinjene til myndigheter og NBF, så er det ikke noe problem. Folk er så flinke til å ta ansvar for egen sikkerhet, så det er bare å komme i gang. Og det er viktig med aktivitet i klubbene. Hvis det ikke er aktivitet, så må man i verste fall stenge ned.