Bruker løpet til utvikling

F_T_Larsen_14_feb
Nå i helgen kjøres sesongens lengste NM-løp og med en total SS-lengde på nesten 200 km, ser R5-duoen sin mulighet til stor utvikling. Løpet kjøres over to lange dager og etappene har VM-standard.

 

Torsdag ettermiddag ankom Frank Tore Larsen og hans co-driver Torstein Eriksen Vinger Hotell i Kongsvinger. Grunnen til tidlig ankomst er at stikkordet for helgens løp er mye energi og høy konsentrasjon.

 

Fredag venter en maratondag av de sjeldne. Løpet har som skrevet, nesten 200 km med fartsetapper og starten går allerede fredag ettermiddag. Før den tid skal samtlige etapper kjøres igjennom og det skal produseres noter allerede fra 06 30 fredag morgen. Etter at Steinberg-guttene fikk problemer med deres nye bil under forrige NM-runde, blir dette som deres andre store løp i den nye bilen.

 

– Det er ikke til å legge skjul på at det har blitt lite testing etter at vi kjøpte ny bil og vi er uten tvil fortsatt i en læringsfase. Det er derfor viktig at vi har kontroll på oss selv og skynder oss langsomt, og vi nettopp nå i helgen får masse trening i et NM-løp med en lengde på over et halvparten av et VM-løp, sier Frank Tore.

 

Rally Finnskog beveger seg i år litt lenger nordøst enn tidligere og flere av de legendariske etappene i området rundt Svullrya skal kjøres. Frank Tore og Torstein starter rallyet med startnummer 2 på bilen og får besøk i klassen av fjorårets juniorverdensmester Pontus Tidemand, som kommer rett fra WRC-bil i Rally Sweden.

 

Totalt 10 fartsetapper skal kjøres, hvorav fire i mørket fredag kveld og seks på lørdag. Starten går fra Rådhusplassen i Kongsvinger Sentrum, fredag klokken 17. Viktig informasjon for publikum er at den korte SS8 og SS12 (samme etappe) ikke vil bli kjørt på grunn av dårlig veiforhold. De andre etappene vil ha samme SS-nummer som i utgangspunktet.

 

Larsen Motorsport gleder seg til årets 3. NM-runde og håper det blir mye folk på skogen!