Brutt løp men Flott debut av Marcus

Det ble brutt løp etter åtte timer og nær 1000 kilometers kjøring for Marcus Påverud Motorsport/Insight Racings Honda Civic TCR under 24 timers løpet på Paul Ricard-banen i Frankrike i helgen, men feltets yngste fører overbeviste med sterk kjøring og ledelse i klassen i sin debut i  langdistanseracing.

Marcus Påverud (16) fra Lier fikk stor oppmerksomhet i Frankrike ettersom han var den yngste fører som noensinne har stilt til start i et 24 timers løp i det internasjonale mesterskapet 24H Series.

Teamet kvalifiserte som nr. 3 i sin klasse for TCR-biler og det var den mest rutinerte føreren, 37 år gamle Martin Jensen fra Danmark som fikk til oppgave å starte og kjøre det første «passet». Etter en time tok Marcus Påverud over rattet i Honda`en og kjørte i løpet av en time og 45 minutter fra 3.plass og opp i ledelse i klassen.

-Det var utrolig moro, men også krevende. Jeg fikk veldig fin flyt og rytme på kjøringen og behøvde ikke å presse unødvendig hardt for å få gode rundetider og distansere konkurrentene. Det er første gang jeg har kjørt så lenge sammenhengende, men jeg ble ikke utslitt. Det ble veldig varmt mot slutten, men da jeg kom ut av bilen gledet jeg meg allerede til jeg skulle kjøre neste gang, sier Marcus Påverud.

Svenske Joakim Frid og danske Fredric Schandorff gjorde også en bra jobb under sine pass i bilen og holdt teamet med i tetkampen i TCR-klassen. Det ble imidlertid først problemer med vibrasjoner fra drivverket i bilen og en drivaksel som måte byttes, og dette kostet 20 minutter i depotet. Martin Jensen dro utpå for andre gang, men på den siste runden han skulle kjøre røk topp-pakningen i Honda-motoren. Da hadde teamet vært i gang i åtte timer og kjørt nær 1000 km på banen.

-Jeg sto faktisk klar med hjelmen på i depotet og skulle ta over etter Martin, men så ble det brutt løp isteden. Veldig skuffende, men i en materialsport må man regne med at slike ting kan skje. Jeg føler likevel at jeg har grunn til å være fornøyd med min debut i internasjonal langdistanseracing. Dette ga rett og slett mersmak, sier Marcus.

Og mer skal det bli, for teamet planlegger nå å kjøre et 12 timers løp på Spa i Belgia, før det blir et nytt 24 timers løp i Barcelona i Spania første helg i september. I november kommer årets høydepunkt med 24 timers løp på Circuit of the Americas i Austin, Texas, den fantastiske banen som er vertskap for Formel 1 i USA.

Det er også planlagt deltakelse i NM-løp i GT-klassen på Rudskogen og kanskje også et fire timers løp på samme bane.