Brynildsen bytter til Skoda

brynhilsen1009austw019_500.jpgEyvind Brynildsen (21) fra KNA Indre Ytre Østfold måtte bryte Rally Australia i natt norsk tid. Nå kjører han resten av sesongen i ny bil – en spennende Skoda Fabia S2000.

-Allerede før vi startet her i Australia var det klart at vi kommer til å kjøre de to neste NM-rundene i Larvik og Hamar med en Skoda Fabia S2000. Nå er det også klart at vi kommer til å kjøre den bilen i siste VM-runde i Wales. Den bilen jeg har nå og teamet er rett og slett ikke bra nok. Det er for mye småfeil og slurv som stadig gir oss trøbbel, sier en noe oppgitt, men langt fra utslått Eyvind Brynildsen. Han ser fremover og gleder seg til å komme bak rattet i en ny og svært potent bil.

-Vi skal teste bilen på torsdag i neste uke, og allerede neste lørdag stiller vi til start i asfaltløpet Rally Larvik med den, sier Brynildsen som kjører for KNA Indre Ytre Østfold.

I NM-sammenheng ligger han på en 3. plass og er avhengig av suksess i de to siste rundene for å kunne ta opp kampen med Andreas Mikkelsen som leder.

-Vi mener at sjansene er større med en Skoda Fabia S2000. Det er en svært konkurransekraftig bil, og spesielt på asfalten i Larvik skal det bli morsomt med en slik bil.

I Rally Australia var det stopp på den sjette fartsetappen i natt norsk tid for Brynildsen og hans franske kartleser Denis Giraudet. Da røk en giroverføring og Eyvind fikk ikke bilen i gir.

-Vi hadde småtrøbbel også før det, så det ble en skikkelig bomtur til Australia. Nå pakker vi sammen, reiser hjem og forbereder oss til de kommende løpene i ny bil.

Bilen Brynildsen nå skal kjøre er en såkalt Super 2000-bil. Det er en forholdsvis ny klasse, men Brynildsen kjørte en slik bil også i et løp for to år siden. Den gangen en Fiat Abarth. Men det har skjedd mye med bilene siden det, og Super 2000 kan være fremtidens rally på høyeste nivå. Flere bilprodusenter er i ferd med å utvikle biler. Så langt er det Peugeot, Skoda og Fiat Abarth som har kommet lengst. Super 2000 er rallybiler med toliters motorer uten turbo, og i NM og også i VM konkurrerer de sammen med gruppe N som Bynildsen har kjørt til nå. I Rally Norway i vinter vant svenske Patrik Sandell med en Skoda Fabia S2000, foran nettopp Eyvind Brynildsen.

Bilen Brynildsen skal kjøre ble blant annet kjørt av Francois Duval i årets Ypres Rally i Belgia. Bilen tilhører Rene Georges Rallysport Belgia.

Rally Larvik kjøres lørdag 12. september med base i Stavern.