Brynildsen ga Østberg konkurranse

E_Brynildsen_16_05
Etter å ha totalvunnet Rally Sørland i 2013 og 2015, stilte Adapta Motorsports Eyvind Brynildsen og Anders Fredriksson til start i sin Ford Fiesta R5 som en av favorittene på lørdag.

Eyvind og Anders hadde ikke kjørt en meter etter at de parkerte på søndag i Rally Sverige i februar, grunnet motoroppgradering på bilen, så planen var en test fredag, men den ble avlyst på grunn av snø!

Allerede på den første etappen skulle det bli dramatikk, da Frank Tore Larsen sto på tvers i veien etter en avkjøring. Et lite tidstap på dette ville ikke gjøre jobben med å slå Fords fabrikksjåfør og team kollega Mads Østberg noe enklere.

Men allerede på den andre fartsetappen er de tilbake i fjorårets vinnertempo og det er kun sistnevnte som er foran.

Inn til første service hadde både Anders Grøndal og Eyvind dratt på seg hver sin punktering og med Larsen ute allerede på første fartsetappe, gjorde det da jobben enkel for teamkollega Østberg.

«Det er kjedelig når det blir slik, men sånn er rally! Man skal til mål og man må unngå punkteringer, det har vi ikke klart hittil i dag», sa Eyvind inn til service i Kristiansand.

Etter servicepausen vinner Eyvind og Anders to av de fire siste etappene, blir nummer tre totalt og finner virkelig et bra tempo etter to og en halv måned borte fra rallybilen.

«Jeg er veldig fornøyd med jobben vi har gjort i dag. Stryker vi de to etappene med punkteringer, så er vi 0.3 sekunder på kilometeren bak VM treer Mads Østberg, og det må jeg si er helt innafor etter to og en halv måned borte fra rallykjøringen. Men nå er det nå slik at alle etappene teller i rally og det er bare å gratulere Mads og Ola med en fortjent seier»

 

Neste løp for Eyvind og Anders blir Aurskog Høland Rally 4. Juni!