Brynildsen i Hellas

e_brynildsen.jpgVi er i Hellas, og Petter Solberg Engineering er, sammen med Eyvind Brynildsen og Cato Menkerud, klare til start for årets 3 SWRC-runde. Tidligere i år har Eyvind kjørt Rally Jordan og Rally Sardinia.

– Nå skal det bli godt å få stille til start igjen, sier Eyvind. – Hellas er et tøft rally, som jeg vet passer meg godt. Vi startet med en test i går, og har nå mye informasjon som jeg håper gjør at vi treffer de riktige valgene i løpet av helgen. Både Cato og jeg er godt forberedt, og går selvfølgelig for en plass på pallen!

Akropolis Rally Hellas har base i kystbyen Loutraki som ligger 90 km vest for Athen, men torsdag kveld reiser førerne til Athen og det gamle Akropolis for en den offiselle starten.

Fredagens etapper går i områdene rundt Kamena Vourla. Løpets lengste prøve SS2 Elatia (39,10km) kjøres fredag morgen, og fredag er det også remote service i Kamena Vourla. Remote service er på kun 15 minutter, og det er kun tillatt å benytte seg av deler som allerede er i rallybilen. Etter service er det fortsatt 4 prøver som skal kjøres, så fredag gjelder det å ta vare på bilen underveis.

Lørdag kjøres det 7 prøver, inkludert en natt-etappe, mens Rally Hellas avsluttes med 5 prøver søndag.

Underlaget som det kjøres på er hard grus, og varmen gjør at bakken holder høy temperatur. Dette sammen med steinete veier, sand og støv, gjør at dette er et krevende rally for både bil, dekk og mannskap. Temperaturen inne i bilen blir fort høy, og med brannsikkert undertøy og kjøredress er både kartleser og fører ganske så svette etter endt dag. Det finnes ikke aircondition inne i rallybilen.

Rally-VM fra Hellas på Viasat:
Fredag 17. juni kl. 21.30: Høydepunkter fra dag 1. Sendes på Viasat Motor HD.
Lørdag 18. juni kl. 21.30: Høydepunkter fra dag 2. Sendes på Viasat Motor HD.
Søndag 19. juni kl. 12.30: Rallystudio. Direkte på Viasat Sport.
Søndag 19. juni kl. 13.00: Power Stage. Direkte på Viasat Motor HD.
Søndag 19. juni kl. 22.30: Høydepunkter fra dag 3. Sendes på Viasat Motor HD.