Brynildsen i nyeste Fiesta R5

Eyvind Brynildsen i Ford Fiesta RRC under Rally Sigdal 2015. Pressebilde fra Eyvind Brynildsen rally team. Foto: Benjamin A. Ward / www.benjaminward.no

Gjennom Adapta Motorsports samarbeid med M-Sport, skal Eivind Brynhildsen kjøre den nyutviklede Ford Fiesta R5 i Rally Sweden neste måned.

Sammen med team kamerat Elfyn Evans, skal han kjøre den andre VM-runden i M-sports Word Rally Team livery.

Etter over seks måneder med utvikling, har den nye Fiesta R5 fått en omfattende oppgradering av motoren som gir bilen et betydelig løft når det gjelder krefter, en økning på 32 hk ved 4500 omdreininger, og et øket dreimoment på 56 Nm ved 4000 omdreininger. Det er det største utviklingshoppet i en M-sport motor noen gang.   De gjenstående jokere vil bli benyttet til chassis relatert oppgradering som er forventet lansert i mars. Utvikling og forbedring av den bakre aerodynamikken, støtfanger foran, fjæring, Reiger dempere og ekstra belysning, står på programmet.
Brynildsen har gode resultater i sin tidligere Ford Fiesta RRC, hvor han blant annet ble Norgesmester i 2015. M-sport håper at kombinasjonen med Evans og Brynildsen vil gjøre at de kan kjempe om topp plasseringene i WRC2.
«Jeg gleder meg veldig til Rally Sweden. Dette er hjemmebane for meg», smiler en fornøyd Eivind Brynildsen. «I fjor vant jeg NM i en Ford Fiesta, så jeg har god erfaring med M-sports biler, og med den utviklingen som M-sport har gjort med den nye R5, blir dette fantastisk moro.
Med M-sport i ryggen ser jeg at vi kan være med å kjempe i toppen, jeg skal i alle fall gjøre mitt beste for å ta en pallplass for teamet», avslutter han.

«Kombinasjonen med Elfyn og Eyvind gir oss muligheten til å kjempe om en WRC 2 seier i Rally Sweden», sier Malcom Wilson, teamsjef i M-sport. «Dette er et løp for snø-spesialistene, og vi har tro på at Eyvind vil gjøre en god jobb for oss i dette løpet. Han er godt vant med slikt føre. Avtalen med Eyvind kom til gjennom vårt tette samarbeid med Adapta Motorsport. Vi vet hvor sterk Eyvind er – spesielt på snø- og jeg er sikker på at han kan være på toppen av tidstabellene gjennom denne helgen», avslutter Malcom Wilson.

ford fiesta r5 evo

«Adapta Motorsport er veldig godt fornøyd med å ha bidratt til at denne løsningen har blitt en realitet», forteller Morten Østberg, Teamsjef i Adapta Motorsport. «M-sport er uten tvil det største teamet i WRC og internasjonal rally, og Eivind har vist gjennom mange år at han har potensiell til å komme opp på det øverste nivået i rally. Team og materiell er avgjørende for å lykkes. Den avtalen som nå er gjort gir de aller beste muligheter for Eivind til å utvikle det potensialet videre gjennom året», avslutter Morten Østberg