Brynildsen i Rally Finland

e_brynildsen_juli_11.jpgEyvind Brynildsen og Cato Menkerud håper på et godt resultat i SWRC når de stiller til start i Rally Finland med sin Skoda Fabia S2000 denne helgen.

Sommerferien er over, og PS Engineering er på plass i Finland med Eyvind og Cato, og deres Skoda Fabia. Rally Finland er fjerde løp som Brynildsen kjører i regi av Petter Solbergs team.

– Det har ikke bare vært ferie etter Rally Hellas, sier Eyvind som til daglig er å finne på jobb i familiebedriften Asfaltremix. – Sommeren er en hektisk tid på jobben, og det har vært mye og gjøre for oss alle. I tillegg har jeg hatt noen arrangement for sponsorer. Men fokuset har allikevel vært på Rally Finland, og hva som kan gjøres for best mulig resultat der. Både teamet og jeg har foreberedt oss godt, og jeg tror vi har store sjanser for et godt resultat.

Brynildsen ligger på en 9. plass i VM-sammendraget. Han har en 5. plass i Jordan og 7. plass i Hellas som sine to tellende resultater så langt, og 16 poeng. Det er finske Juho Hänninen som leder VM med 61 poeng. Han har en seier og to andreplasser så langt, og han er selvfølgelig storfavoritt på hjemmebane til helgen. Hänninen kan komme til å vinne både VM og IRC i år. Han leder også IRC-serien etter at seks av 11 løp er kjørt.

Andreas Mikkelsen, som ligger på en 7. plass i IRC, kjører også Rally Finland i S2000-klassen. Han kjører en Skoda Fabia S2000 for Volkswagen Motorsport som stiller i sin første VM-runde som oppkjøring mot sin satsing i WRC i fremtiden.

Rally Finland starter torsdag ettermiddag med tre fartsetapper. Fredag skal det kjøres 8 etapper, kun avbrutt av remote service i Lahti. Løpet avsluttes lørdag med hele 11 etapper på lørdag.